Η περίεργη ράτσα των αναλυτών…

Η περίεργη ράτσα των αναλυτών…

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι αναλυτές είναι μια περίεργη ράτσα ανθρώπων. Μην τους κρίνετε με βάση κοινότυπα κριτήρια». Κατ’ αυτόν τον τρόπο σχολιάζει στέλεχος μεγάλου ξένου επενδυτικού οίκου στην «Οικονομική Καθημερινή» το περιεχόμενο των εκθέσεων που βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας κι εμμέσως πλην σαφώς προκρίνουν το ένα ή το άλλο εκλογικό αποτέλεσμα.

Ελευθερία

«Στην τράπεζά μας και φαντάζομαι ότι το ίδιο ισχύει και στα υπόλοιπα μεγάλα ιδρύματα, έχουν την ελευθερία να γράφουν ό,τι θέλουν» προσθέτει και με την άποψη αυτή φαίνεται να συμφωνούν και στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

«Μην ψάχνετε για τίποτα μυστηριώδες πίσω από αυτά τα κείμενα. Δεν υπάρχει» επιμένει στέλεχός του, υπόψη του οποίου τέθηκε ο προβληματισμός. «Αν πάντως πιστεύουν ότι κάνοντας ευνοϊκές προβλέψεις για τη Ν.Δ., θα κερδίσουν έδαφος για το μέλλον, τότε πλανώνται» σημειώνει.

«Αλλωστε κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις ενέργειες μας μετά τις 16 Σεπτεμβρίου, αν κερδίσουμε τις εκλογές. Υπό την έννοια ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα προχωρήσουμε, για παράδειγμα, σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, όπως φαίνεται να πιστεύουν».

Οι εκθέσεις

Γεγονός αποτελεί πάντως ότι με βάση τις τελευταίες εκθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, το ενδεχόμενο νίκης της Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές φαντάζει ως το πλέον πιθανό. «Αυτό είναι ένα δείγμα, αλλά όπως όλοι ξέρουμε δεν θα… κρίνει το αποτέλεσμα» σχολιάζεται από το οικονομικό επιτελείο, το οποίο πάντως διαβάζει επιμελώς το περιεχόμενο αυτών των reports και φροντίζει ή τουλάχιστον προσπαθεί να μοιράσει δίκαια την πίτα των μεγάλων projects του Δημοσίου μεταξύ των επτά ή οκτώ μεγάλων ξένων οίκων (πέραν βεβαίως των ελληνικών).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή