Η Morgan Stanley έχασε δύο θέσεις

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Morgan Stanley, που ήρθε στη δημοσιότητα με αφορμή την έκθεση της για τον ΟΤΕ, σήμερα βρίσκεται στην τέταρτη θέση της λίστας με τους ξένους επενδυτικούς οίκους που έχουν αναλάβει τα μεγάλα projects του Δημοσίου τα τελευταία χρόνια. Κι όπως λέγεται, απειλείται από τον πέμπτο της κατάταξης.

Εκείνοι που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις σε αυτό το ιδιότυπο «χρηματιστήριο» είναι σε θέση να διαβεβαιώσουν ότι έως και πρόσφατα η κατάσταση ήταν πολύ καλύτερη για τη Morgan Stanley. Συγκεκριμένα, βρίσκονταν μεταξύ δεύτερης και τρίτης θέσης, γεγονός το οποιό μεταφράζονταν σε πολλές και καλές δουλειές. Και το ζητούμενο είναι: Τι μεσολάβησε και σημειώθηκε αυτή η υποχώρηση κατά δύο θέσεις (που συνεπάγεται παράλληλα και την απώλεια αρκετών δεκάδων ευρώ);

«Εμειναν έξω από την τελευταία μετοχοποίηση του ΟΤΕ, με αποτέλεσμα να χάσουν πολύτιμο έδαφος» είναι η απάντηση που δίνεται από αρμόδια πηγή, που παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις από το συγκεκριμένο κρίσιμο μέτωπο. «Από την άλλη όμως πήραν μέρος στο project του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, οπότε δεν μπορούν να είναι και τόσο δυσαρεστημένοι» προσθέτει. Πάντως όσοι κυκλοφορούν στους διαδρόμους του υπουργείου Οικονομίας θυμούνται ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν στελέχη της Morgan Stanley εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους, για το γεγονός ότι «δεν παίρνουν δουλειές».

Αυτές οι αντιδράσεις όμως είναι λίγο ως πολύ αναμενόμενες. Μόνο από την J.P. Morgan δεν εκφράζεται καμία δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι κατακρύλησαν από την πρώτη τριάδα του καταλόγου στην έκτη θέση κι ενδεχομένως λίγο χαμηλότερα. Η ανάμειξή τους στο σκάνδαλο των ομολόγων, τούς στοίχισε ιδιαίτερα, έστω κι αν δέχθηκαν να επιστρέψουν στα Ταμεία τα χρήματα που εισέπραξαν για την έκδοση τους συν τους προβλεπόμενους τόκους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή