Φοροαπαλλαγή για ακίνητα, λόγω εκλογών

Φοροαπαλλαγή για ακίνητα, λόγω εκλογών

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμεσης εφαρμογής, εφόσον η κυβερνητική παράταξη κερδίσει τις εκλογές, θα είναι τα φοροαπαλλακτικά μέτρα για τις μεταβιβάσεις των ακινήτων και τις κληρονομιές και γονικές παροχές. Οπως δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, η πρώτη κατοικία θα απαλλαχθεί πλήρως από κάθε φόρο ή τέλος (πλην των δημοτικών τελών).

Σχετικά με τον φόρο κληρονομιάς ή γονικής παροχής, αποφασίστηκε να καταργηθεί και να αντικατασταθεί με ένα τέλος 1% για τις αξίες που υπερβαίνουν το αφορολόγητο όριο.

Ο κ. Αλογοσκούφης σημείωσε ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο που θα εφαρμόζει τα παραπάνω μέτρα, προκειμένου να μην «παγώσει» η οικοδομή.

Οι ανακοινώσεις αυτές βρήκαν ήδη θετική ανταπόκριση από φορείς της αγοράς ακινήτων, οι οποίοι αναμένουν αναζωογόνηση της οικοδομικής δραστηριότητας και κατ’ επέκταση της ζήτησης. Ανάλογα μέτρα ανακοίνωσε λίγο μετά τον πρωθυπουργό και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Παπανδρέου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή