ΣΗΜΕΡΑ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ιστορικά επίπεδα άνω των 78 δολ. εκτινάχθηκε το πετρέλαιο

Κοντά στο ιστορικό ρεκόρ των 78,32 δολαρίων το βαρέλι βρέθηκε χθες το πρωί η τιμή του πετρελαίου, μετά τις επιθέσεις σε πετρελαιαγωγούς στο Μεξικό. Το απόγευμα η τιμή υποχώρησε στα 77,17 δολάρια το βαρέλι, ύστερα από τη θετική στάση που κράτησε ο ΟΠΕΚ σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής πετρελαίου. Η πρόταση για αύξηση κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα έγινε από τη Σαουδική Αραβία. καθησυχάζοντας -προς το παρόν- τις αγορές.

Προς αύξηση των ευρωεπιτοκίων, διχασμένη η αμερικανική FΕD

Τις προθέσεις του για αύξηση των επιτοκίων του ευρώ εξέφρασε χθες πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ (φωτογραφία). Λίγο αργότερα ο επικεφαλής της FED, Μπεν Μπερνάνκι, απέφυγε να αναφερθεί στα αμερικανικά επιτόκια, αλλά στην αγορά είχε ήδη κυκλοφορήσει η διάσταση απόψεων μεταξύ των μελών της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ σχετικά με το θέμα αυτό. Οι εξελίξεις αυτές οδήγησαν σε νέα υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ. Και αυτό όταν το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ μειώθηκε τον Ιούλιο λόγω αύξησης των εξαγωγών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή