Να «ξεπαγώσουν» οι επιχειρηματικές συμφωνίες αναμένουν στο Χρηματιστήριο

Να «ξεπαγώσουν» οι επιχειρηματικές συμφωνίες αναμένουν στο Χρηματιστήριο

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας προσφέρει σταθερότητα, ηρεμία και συνέχεια στο θετικό κλίμα της χρηματιστηριακής αγοράς. Την ερμηνεία αυτή δίνουν στο εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής στελέχη του χρηματιστηρίου και υπογραμμίζουν ότι η ελληνική αγορά θα αποτιμήσει στις πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας τη νέα εκλογική νίκη για τη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο η Αθήνα θα ενσωματωθεί στο διεθνές κλίμα των υπολοίπων ευρωπαϊκών αγορών, που βιώνουν ισχυρές αναταράξεις λόγω της πιστωτικής κρίσης στις ΗΠΑ.

Ο κ. Μάνος Χατζηδάκης, διευθυντής επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ αναμένει «βροχή» εκθέσεων από τους διεθνείς οίκους κατά τη διάρκεια της μετεκλογικής εβδομάδας που διανύουμε, τονίζοντας παράλληλα ότι αναμένεται να «ξεπαγώσουν» αρκετές επιχειρηματικές συμφωνίες που είχαν βρεθεί στην τελική τους κατάληξη λίγο πριν από τις πρόωρες εκλογές. Ο κ. Βασίλης Βλασταράκης διευθυντής του τμήματος ανάλυσης της Beta ΑΧΕΠΕΥ υποστηρίζει ότι το Χ.Α. εξέλαβε θετικά την ανανέωση της εντολής για 2η τετραετία προς την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και τονίζει ότι οι ξένοι επενδυτές ενδιαφέρονται για πολιτική ηρεμία και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, αλλά σαφώς με πιο έντονο ρυθμό.

Ο πρόεδρος του ΣΕΔΥΚΑ Σπύρος Μπονάτος, που εκπροσωπεί τον κλάδο των ΑΕΕΔ (πρώην ΑΕΛΔΕ) επισημαίνει με δηλώσεις του στην «Κ» ότι η χρηματιστηριακή αγορά υποδέχθηκε με ηρεμία και σταθερότητα την απόφαση του ελληνικού λαού, ενώ ήδη στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση, κυριάρχησαν οι εισηγμένες επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, οι οποίες ελέγχονται με καταστατική μειοψηφία από το ελληνικό Δημόσιο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Nuntius ΑΧΕ και πρώην πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ Αλέξανδρος Μωραϊτάκης επισημαίνει ότι το επιχειρηματικό κλίμα παραμένει αισιόδοξο και δηλώνει ότι αναμένονται σημαντικές επιχειρηματικές συμφωνίες το επόμενο χρονικό διάστημα. Ακόμη ο κ. Μωραϊτάκης πιστεύει ότι θα επιλυθούν και τα θεσμικά θέματα της αγοράς όπως είναι ο σταδιακός μηδενισμός του φόρου επί των πωλήσεων των χρηματιστηριακών συναλλαγών και η εφαρμογή της MifiD από τις αρχές του 2008.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή