ΣΗΜΕΡΑ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαρύτατες κατηγορίες από Γκρίνσπαν κατά Μπους

Δριμεία κριτική κατά της οικονομικής πολιτικής των Ρεπουμπλικανών και προσωπικά κατά του Αμερικανού προέδρου, Τζορτζ Μπους, ασκεί ο πρώην πρόεδρος της Federal Reserve, Αλαν Γκρίνσπαν, στο βιβλίο του που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Επιρρίπτει στον Τζορτζ Μπους την ευθύνη για τη διόγκωση των ελλειμμάτων της αμερικανικής οικονομίας, παραδέχεται πως ο πόλεμος στο Ιράκ έγινε κυρίως για το πετρέλαιο, προβλέπει μείωση των τιμών των κατοικιών και προειδοποιεί για τον κίνδυνο εκτίναξης του πληθωρισμού σε περίπτωση υπερβολικής μείωσης των επιτοκίων.

Καλπάζει το πετρέλαιο

Η αναμενόμενη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων σήμερα εκτίναξε χθες σε επίπεδα ρεκόρ την τιμή του μαύρου χρυσού. Στην αγορά της Νέας Υόρκης έφτασε τα 80,50 δολάρια το βαρέλι, ενώ στην αγορά του Λονδίνου η τιμή του χθες το βράδυ ήταν λίγα σεντ κάτω από τα 80 δολάρια. Η κίνηση της κεντρικής τράπεζας ερμηνεύθηκε ως προάγγελος περαιτέρω αύξησης της κατανάλωσης και της ζήτησης για πετρέλαιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή