Ανατιμήσεις σε προϊόντα «βλέπουν» οι έμποροι λόγω του πετρελαίου

Ανατιμήσεις σε προϊόντα «βλέπουν» οι έμποροι λόγω του πετρελαίου

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξήσεις σε βιομηχανικά είδη εισαγωγής αλλά και σε αγροτικά προιόντα περιμένει στο επόμενο διάστημα ο εμπορικός κόσμος της χώρας, εξαιτίας της ανόδου της τιμής του πετρελαίου. Στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) εν όψει του εορτασμού της Ημέρας Ελληνικού Εμπορίου, ο πρόεδρός της κ. Δημήτρης Αρμενάκης, αποφεύγοντας να κάνει εκτίμηση για το ύψος των ανατιμήσεων, ανέφερε πως οι έμποροι έχουν περιορίσει τις αυξήσεις στα προϊόντα τους στις απολύτως αναγκαίες. Ωστόσο, από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. B. Κορκίδης προέβλεψε ότι οι ανατιμήσεις θα κυμανθούν στο 5% περίπου.

Οι έμποροι, όπως τουλάχιστον προέκυψε από τις απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις των εκπροσώπων τους, εμφανίζονται ικανοποιημένοι από το ισχύον πλαίσιο του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τους, που διαμορφώνεται με βάση τις ανάγκες της κάθε περιοχής. Παράλληλα, ο κ. Αρμενάκης έκανε γνωστό πως στο διάστημα 23-25 Νοεμβρίου η ΕΣΕΕ θα διοργανώσει στους Δελφούς το πρώτο πανελλαδικό συνέδριο για το εμπόριο, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. K. Φερχόιγκεν και του προέδρου του Eurocommerce. Τις εργασίες του συνεδρίου θα κηρύξει ο πρωθυπουργός κ. K. Καραμανλής.

Ερωτηθείς για τις προσδοκίες του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας από τη νέα κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ δήλωσε ότι περιμένει άμεσα την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, σημειώνοντας πως «το περίφημο πολιτικό κόστος εντοπίζεται πλέον στις καθυστερήσεις των μεταρρυθμίσεων και όχι σε αυτές καθ’ αυτές τις μεταρρυθμίσεις». Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο εμπορικός κόσμος ζητεί από τα κόμματα «ένα ελάχιστο συνεννόησης για να αντιμετωπιστούν χρονίζοντα προβλήματα, όπως π.χ. το ασφαλιστικό».

Εν τω μεταξύ, απο αύριο έως και το Σάββατο τα εμπορικά καταστήματα θα προσφέρουν ειδικές τιμές στους καταναλωτές, στο πλαίσιο του εορτασμού (στις 22 Σεπτεμβρίου) της Ημέρας Ελληνικού Εμπορίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή