Στο επίκεντρο η αξιοποίηση της τουριστικής περιουσίας

Στο επίκεντρο η αξιοποίηση της τουριστικής περιουσίας

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μονόδρομο» χαρακτήρισε την τουριστική ανάπτυξη για την Ελλάδα, ως χώρα υποδοχής επισκεπτών, ο νέος υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αρης Σπηλιωτόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε, χθες, με τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος με τις δηλώσεις του έδωσε το μήνυμα της συνέχειας στην τουριστική πολιτική που έχει ακολουθηθεί, αποδίδοντας σημαντικά οφέλη στην τουριστική βιομηχανία επισημαίνοντας ότι «μπορούμε να προχωρήσουμε ακόμα πιο πέρα». Επίσης, ανέφερε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα την τελευταία τριετία πέτυχε διαδοχικά ρεκόρ αφίξεων ξένων επισκεπτών, ανατρέποντας την προ του 2004 τετραετή κρίση που βίωσε η τουριστική βιομηχανία. Στο πλαίσιο αυτό τουριστικοί παράγοντες θεωρούν ότι αν διατηρηθεί το φετινό επίτευγμα των 17 εκατομμυρίων αφίξεων και το 2008 θα αποτελέσει επιτυχία για τον ελληνικό τουρισμό και μία ισχυρή βάση για ένα νέο κύκλο ανόδου τα επόμενα χρόνια.

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προσπάθεια που θα γίνει για την αξιοποίηση της περιουσίας που διαχειρίζεται η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης, με στόχο τη δημιουργία συγκριτικού οικονομικού πλεονεκτήματος στον χώρο της βαριάς τουριστικής βιομηχανίας.

Συναντήσεις

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος το επόμενο διάστημα θα αρχίσει κύκλο συναντήσεων με τους εκπροσώπους των φορέων της τουριστικής οικονομίας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα τα οποία βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Αυτό που επείγει είναι στο πλαίσιο του συνολικού κυβερνητικού σχεδίου για τη στήριξη των επιχειρήσεων των πυρόπληκων περιοχών να υλοποιηθούν τα μέτρα που ανακοίνωσε για τον ξενοδοχειακό κλάδο ο γ.γ. του ΕΟΤ κ. Αθαν. Οικονόμου σε εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων στη Σπάρτη.

Οσον αφορά τις θέσεις που καλείται να καλύψει άμεσα ο κ. Σπηλιωτόπουλος στον δημόσιο τουριστικό μηχανισμό αυτές είναι στην προεδρία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και στη γενική γραμματεία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την τύχη της Ολυμπιακής, ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε ότι δεν είναι θέμα δικής του αρμοδιότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή