Στην «Ευρωσύμβουλοι Α.Ε.» η πιστοποίηση των νομαρχιών για το Δ΄ ΚΠΣ

Στην «Ευρωσύμβουλοι Α.Ε.» η πιστοποίηση των νομαρχιών για το Δ΄ ΚΠΣ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πιστοποίηση για τη διαχειριστική επάρκεια των νομαρχιών στο Δ΄ ΚΠΣ θα αναλάβει -έπειτα από σχετικό διαγωνισμό που ολοκλήρωσε η Ενωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας- η εταιρεία «ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε.», με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Οπως έγινε γνωστό κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΝΑΕ, έχει υποβληθεί ήδη στο υπουργείο Οικονομίας το σχέδιο σύμβασης για την τελική έγκριση και την παραχώρηση στην ΕΝΑΕ του ποσού των 130.000 ευρώ.

Οπως διευκρίνισε ο εισηγητής της ΕΝΑΕ κ. Π. Τάτσης «η διαδικασία, που ξεκίνησε τον περασμένο Μάϊο, προχώρησε κανονικά, χωρίς καθυστερήσεις. Πραγματοποιήθηκαν δύο διαγωνισμοί, αφού κατά τον πρώτο οι εταιρείες που τελικώς επελέγησαν επέτυχαν την ίδια βαθμολογία, και τελικώς η εταιρεία «ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε.» καθώς αξιολογήθηκε ως η πλέον συμφέρουσα. Μένει να υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης από το υπουργείο Οικονομικών ώστε να αρχίσει το έργο της».

Ο κ. Τάτσης διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις που έχουν επιλέξει μεμονωμένα εταιρείες για την πιστοποίησή τους. Ο τεχνικός σύμβουλος σε κάθε περίπτωση θα κληθεί πέραν των άλλων να διερευνήσει τις προοπτικές σύστασης της ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ Α.Ε., η οποία προτεινόταν από τους νομάρχες για να αναλάβει «πακέτα» έργων για λογαριασμό Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Το έργο αυτό πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους δύο-τρεις μήνες.

Το αίτημα που έθεσαν οι περισσότεροι νομάρχες ήταν η ενίσχυση του τεχνικού τους προσωπικού (που θα συμβάλλει στην ωρίμανση των έργων) προκειμένου να μην επαναληφθούν λάθη και ολιγωρίες που διαπιστώθηκαν στους ρυθμούς απορρόφησης του Γ΄ ΚΠΣ. Νομαρχίες (όπως εκείνη της Λευκάδας αλλά και άλλες της νησιωτικής χώρας) έμειναν… εκτός και έχασαν ευκαιρίες γιατί δεν διέθεταν τον απαραίτητο μηχανισμό που θα τους εξασφάλιζε διαχειριστική ικανότητα.

Οι νομάρχες πάντως, αναμένεται να επιδιώξουν συνάντηση με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας προκειμένου να αποσαφηνιστεί εάν το σχετικό σχέδιο νόμου, όπως είχε διαμορφωθεί στις αρχές του περασμένου Ιουλίου, θα προωθηθεί ως έχει στη Βουλή ή θα υποστεί τροποποιήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή