Τέλος στην προνομιακή αυτοτελή φορολόγηση

Τέλος στην προνομιακή αυτοτελή φορολόγηση

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 80.000 υπάλληλοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα χάνουν την προνομιακή φορολογική μεταχείριση που είχαν.

Από την 1-1-2008 τα εισοδήματα του ιπτάμενου προσωπικού της πολιτικής αεροπορίας καθώς και ορισμένα επιδόματα υπαλλήλων, όπως για παράδειγμα των εφοριακών, που φορολογούνταν αυτοτελώς με συντελεστές 15-20%, θα φορολογούνται με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

Αυτο σημαίνει ότι θα φορολογούνται με συντελεστές από 27% έως 40%.

Στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι η αυτοτελής φορολόγηση των εισοδημάτων πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο και να περιλάβει μόνο περιπτώσεις που επιβάλλουν τέτοια μεταχείριση. Επίσης θα επανεξεταστούν περιπτώσεις όπως των εισοδημάτων αλλοδαπών εταιρειών και οργανισμών που αναλαμβάνουν την εργοληπτική κατασκευή έργων, των χρηματικών ποσών που καταβάλλονται σε αθλητές ομάδων, των πάσης φύσεως παροχών που χορηγούνται στα πρόσωπα που εκλέγονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αντίθετα, προτείνεται να διατηρηθεί η αυτοτελής φορολόγηση των πάσης φύσεως τόκων, του κέρδους ή της ωφέλειας από τη μεταβίβαση ολόκληρης επιχείρησης ή εταιρικών μεριδίων.

Αναδιάρθρωση Ειδικών Ελέγχων

Ο κ. Σπύρος Κλαδάς θα αναλάβει τα ηνία της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων μετά την παραίτηση του κ. Ηλία Αργυρού. Η τοποθέτηση πολιτικού προσώπου στην ΥπΕΕ εντάσσεται στο πλαίσιο ανασυγκρότησης όλων των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης έκανε αποδεκτή την παραίτηση, ενώ ζήτησε από τον κ. Αργυρό να παραμείνει ως σύμβουλος στο ΥΠΟΙΟ για να συνεχίσει να συμβάλλει, με τις γνώσεις και την πείρα του, στη βελτίωση του φορολογικού συστήματος και στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή