Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη με εργαζομένους της Ο.Α.

Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη με εργαζομένους της Ο.Α.

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιστός στις οδηγίες που έλαβε από τον πρωθυπουργό εμφανίστηκε ο υπουργός Μεταφορών – Επικοινωνιών κ. Κ. Χατζηδάκης, σύμφωνα με τις οποίες επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής. Σε περίπτωση, όμως, που δεν βρεθεί ενδιαφερόμενος επενδυτής υπενθυμίζεται ότι τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και ο κ. Χατζηδάκης έχουν καταστήσει σαφές ότι η μόνη εναλλακτική είναι το λουκέτο. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, που πραγματοποίησαν χθες την πρώτη συνάντηση με τον νέο υπουργό Μεταφορών εμμένουν στην αντίθεσή τους τόσο στο ενδεχόμενο της ιδιωτικοποίησης, ενώ απειλούν με έντονες αντιδράσεις σε περίπτωση που η εταιρεία κλείσει. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Χατζηδάκης απέφυγε να αναφερθεί στην εναλλακτική λύση που θα ακολουθηθεί σε περίπτωση που δεν βρεθεί επενδυτής (κατά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού το επόμενο σενάριο είναι το κλείσιμο) δεν παρέλειψε να τονίσει ότι όποια μέτρα και αν ληφθούν δεν θα πρέπει να «αγνοούμε τα πραγματικά δεδομένα και τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία της εταιρείας».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την πλευρά της επισημαίνει για μία ακόμη φορά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΝ κ. Παπαδημούλη ότι η Επιτροπή δεν μπορεί να αποφανθεί για την ορθότητα της απόφασης του διαιτητικού δικαστηρίου που αποδέχεται τα χρέη του του Δημοσίου προς την εταιρεία. Ωστόσο, επισήμανε ότι μπορεί να εξετάσει τη συμβατικότητα των σχέσεων στις οποίες βασίστηκε η απόφαση της διαιτησίας πως είναι συμβατές με το κοινοτικό δίκαιο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να βασιστεί στο σκεπτικό ότι η νέα εταιρεία αποτελεί συνέχεια της παλαιάς προκειμένου να αμφισβητήσει τη συμβατότητα της απόφασης του ελληνικού Διαιτητικού Δικαστηρίου με το ευρωπαϊκό Δίκαιο. Παράλληλα όσον αφορά το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της εταιρείας ο επίτροπος για τις Μεταφορές επίτροπος Ζακ Μπαρό τόνισε ότι οι ελληνικές αρχές δεν έχουν παρουσιάσει πρόσφατα κανένα πιθανό σχέδιο ιδιωτικοποίησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή