«Μοντέλο ΙΚΑ» στο ασφαλιστικό

«Μοντέλο ΙΚΑ» στο ασφαλιστικό

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πρότυπο την πρόσφατη συγχώνευση των τραπεζικών Ταμείων με τις προϋποθέσεις που ισχύουν στο IKA, περιέγραψε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης την επικείμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα θιγεί το όριο των 60 και 65 ετών για γυναίκες και άνδρες, τονίζοντας ότι δεν θα προκληθούν αρνητικές συνέπειες στα ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των παλαιών (προ του έτους 1993) ασφαλισμένων. Ουσιαστικά, προανήγγειλε μία ήπια μετάβαση σε ένα καθεστώς που θα εξορθολογίζει κάποιες υπερβολές, ενοποιώντας τους όρους για τους νέους ασφαλισμένους χωρίς να διαφοροποιεί τα γενικά όρια συνταξιοδότησης. Επιπλέον ο υπουργός δήλωσε αισιόδοξος ότι με αυτές τις αλλαγές θα εξοικονομηθούν φόροι.

Ως βήμα καλής θέλησης της κυβέρνησης πρέπει να θεωρηθεί και η συγκρότηση ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων με αντικείμενο την επεξεργασία των επιχειρημάτων που θα προβάλει η ελληνική κυβέρνηση στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. B. Μαγγίνας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη σύσταση της επιτροπής με τη συμμετοχή γνωστών εκπροσώπων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Χθες, ο πρόεδρος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, κ. N. Αναλυτής, ενημέρωσε τον υπουργό Απασχόλησης για την πορεία της μελέτης, η οποία θα ολοκληρωθεί τον προσεχή Δεκέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή