ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ / Οι απαιτήσεις της κοινωνίας

ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ / Οι απαιτήσεις της κοινωνίας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εμμονή της κυβέρνησης στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής ικανοποίησε όχι μόνο τις λεγόμενες παραγωγικές τάξεις, αλλά κυρίως την ελληνική κοινωνία, η οποία με τη στάση της τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει ότι είναι μπροστά από τους πολιτικούς μας και έχει συνειδητοποιήσει ότι χωρίς αλλαγές η χώρα μας δεν έχει μέλλον.

Ομως, οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να περιορισθούν μόνο στο ασφαλιστικό, το εργασιακό και το φορολογικό. Υπάρχουν και άλλες, που είναι και πιο εύκολες στην πραγματοποίησή τους και το ίδιο σημαντικές για την καθημερινή ζωή του πολίτη. Για παράδειγμα, η απελευθέρωση της αγοράς με τη διάλυση των καρτέλ που συντηρούν την ακρίβεια ενδιαφέρει πρωτίστως τα νοικοκυριά που βλέπουν το εισόδημα εξ εργασίας να εξανεμίζεται από τον πληθωρισμό.

Για παράδειγμα, η απαράδεκτη καθυστέρηση στη λήψη μέτρων για τη διάλυση του καρτέλ του γάλακτος (η Επιτροπή Ανταγωνισμού που δεν πιέζεται άνωθεν να επιβάλει κυρώσεις) έχει ενθαρρύνει όλες τις νέες εταιρείες παραγωγής να πωλούν ακριβότερα από τη Δέλτα και τη Φάγε. Η ατιμωρησία, λοιπόν, των πρωταιτίων ενθαρρύνει την ακρίβεια, αφού όλοι αντιλαμβάνονται ότι στην αγορά επικρατεί το δίκαιο του ισχυροτέρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή