Μια πολυτάραχη εβδομάδα για το μέλλον του ΟΤΕ

Μια πολυτάραχη εβδομάδα για το μέλλον του ΟΤΕ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανακοίνωση της Μarfin Investment Group (MIG) προς το X.A. την επομένη των εκλογών 17/9/2007, προκάλεσε μεγάλες αναταράξεις τόσο σε επιχειρηματικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Η ανακοίνωση ανέφερε ότι η MIG κατείχε το 10,8% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ. Και τα ερωτήματα σχετικά με το «πού το πάει η Μarfin στον ΟΤΕ» πλήθαιναν.

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν ραγδαίων εξελίξεων. Ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης, συναντήθηκε εσπευσμένα την περασμένη Δευτέρα (24/9) με τον αντιπρόεδρο της Marfin κ. Α. Βγενόπουλο, σε μια προσπάθεια να αποκωδικοποιήσει τις προθέσεις της MIG σχετικά με τον ΟΤΕ. H συνάντηση των δύο ήταν πολύωρη, αλλά η ανακοίνωση που εξέδωσε την ίδια ημέρα το υπουργείο, μάλλον περιέπλεξε την κατάσταση, παρά την αποσαφήνισε. Την ίδια ημέρα το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμης ζήτησε τηλεφωνικά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Cosmote κ. Ε. Μαρτιγόπουλου. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΟΤΕ, ως πρόεδρος της Cosmote, συγκαλούσε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. στην Cosmote προκειμένου να γίνει αποδεκτή η παραίτηση του κ. Μαρτιγόπουλου.

Την Τρίτη το πρωί -κι ενώ όλοι επιχειρούσαν την αποκωδικοποίηση των προθέσεων της Marfin- ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote επιχειρούσε τη διάψευση της πληροφορίας περί παραιτήσεώς του. Παράγοντες της αγοράς ανέφεραν ότι ο κ. Μαρτιγόπουλος πίεσε πολιτικά -κυρίως προς την πλευρά του υπουργού Οικονομίας- ώστε να ανακληθεί η παραίτησή του. Ωστόσο, η απόφαση που είχε ληφθεί με έγκριση του Μαξίμου, ήταν τετελεσμένη. Την επομένη το πρωί (της Τετάρτης), ο ΟΤΕ, με νέα του ανακοίνωση, γνωστοποιούσε ότι οι εξελίξεις στην Cosmote είναι άσχετες με τη συμμετοχή της MIG στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ. Οι φήμες ωστόσο είχαν φουντώσει όλες τις προιηγούμενες ημέρες και σενάρια έφερναν παράγοντες των τηλεπικοινωνιών, επιχειρηματίες κ.ά., ως οπισθοφυλακή της MIG σε περίπτωση απόκτησης ελέγχου του ΟΤΕ. Με άλλα λόγια, η κατάσταση για τον ΟΤΕ είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Το απόγευμα της Τετάρτης, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Cosmote υποβλήθηκε η παραίτηση του κ. Μαρτιγόπουλου. Ο τελευταίος σε ένα τρισέλιδο κείμενο θέσεων του που διένειμε στα μέλη του Δ.Σ. της Cosmote, χαρακτήρισε ξεπερασμένη και λαθεμένη τη στρατηγική Βουρλούμη, να φέρει κοντά στον ΟΤΕ την Cosmote.

Το κομφούζιο που είχε δημιουργηθεί γύρω από τον ΟΤΕ, τελικά αποφάσισε να ξεδιαλύνει ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας. Ο κ. Αλογοσκούφης, σε συνένετυξή του στον Real FM είπε για πρώτη φορά δημοσίως, αυτό που διέρρεαν όλες τις προηγούμενες ημέρες στελέχη του υπουργείου Οικονομίας. Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι όποιοι επιχειρήσουν «επιθετικά» να μπουν στον ΟΤΕ θα βρουν την κυβέρνηση αντιμέτωπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή