Προμήθειες 800 εκατ. ευρώ πληρώνουμε στις τράπεζες

Προμήθειες 800 εκατ. ευρώ πληρώνουμε στις τράπεζες

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατακόρυφη άνοδο σημείωσαν τα τελευταία χρόνια τα έσοδα των τραπεζών από τις προμήθειες που επιβάλλουν για τις τραπεζικές συναλλαγές που πραγματοποιούνται στο γκισέ. Εχοντας μετακυλίσει το σύνολο του κόστους των εργασιών αυτών στους πελάτες τους, υπολογίζεται ότι φέτος θα εισπράξουν περί τα 800 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία ισολογισμού που δημοσίευσαν, μόνο κατά το πρώτο εξάμηνο οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες άντλησαν από τη συγκεκριμένη «δεξαμενή» περί τα 350 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο φτάνει -κι ενδεχομένως ξεπερνάει- τα 400 εκατ ευρώ, αν συνυπολογισθούν και τα υπόλοιπα πιστωτικά ιδρύματα.

Στο σύνολο του έτους, κατά πάσα πιθανότητα, θα σημειωθεί ρεκόρ εσόδων. Οι τράπεζες πάντως ανταπαντούν ότι έχουν αναπτύξει πολλές εναλλακτικές, ηλεκτρονικές λύσεις, στις οποίες θέλουν να στρέψουν τους πελάτες τους, ώστε σιγά σιγά το γκισέ να ξεπερασθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή