«Ευρωταρίφα» από αύριο στις χρεώσεις περιαγωγής

«Ευρωταρίφα» από αύριο στις χρεώσεις περιαγωγής

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από αύριο ισχύει η νέα «Ευρωταρίφα» στις χρεώσεις περιαγωγής, κάνοντας τις χρεώσεις κλήσεων κινητού στην Ευρωπαϊκή Ενωση περισσότερο οικονομικά ανεκτές. Οσοι χρήστες κινητών δεν επέλεξαν στην περίοδο που μεσολάβησε από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα ένα πακέτο από τους παρόχους για κλήσεις περιαγωγής, αυτομάτως μεταφέρονται στην «Ευρωταρίφα» που όρισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω ρύθμισης.

Η «Ευρωταρίφα» προβλέπει οροφή στις χρεώσεις κλήσεων κινητού εντός της Ε.Ε., η οποία ορίζεται στα 0,49 ευρώ/λεπτό για εξερχόμενες κλήσεις και 0,24 ευρώ/λεπτό για τις εισερχόμενες κλήσεις. Οι χρεώσεις είναι χωρίς ΦΠΑ. Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας, βάσει της σχετικής ρύθμισης πρέπει να προσφέρουν την περιαγωγή σε οποιαδήποτε χρέωση, κάτω από τη συγκεκριμένη οροφή. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η «Ευρωταρίφα» θα μειώσει κατά 70% το κόστος κλήσεων που καταβάλουν οι καταναλωτές για κλήσεις που πραγματοποιούνται ή δέχονται όταν βρίσκονται σε άλλη χώρα της Ε.Ε. Επιπλέον αναφέρει ότι η το μέτρο θ’ αυξήσει τη διαφάνεια στην αγορά, καθώς ο χρήστης θα είναι ενήμερος για τις χρεώσεις που του επιβάλλονται – σε αντίθεση με ό,τι γινόταν μέχρι σήμερα.

Στην Ελλάδα τα τρία δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ακολούθησαν «εναρμονισμένη» πολιτική ορίζοντας τις χρεώσεις της «Ευρωταρίφας» στην οροφή της. Είναι η μια από τις τέσσερις χώρες της Ε.Ε. όπου όλοι οι πάροχοι κινούνται στο επίπεδο της οροφής στην Ευρωταρίφα. Οι άλλες τρεις χώρες είναι η Μάλτα, η Ιταλία και η Πορτογαλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή