Τα παράδοξα του ασφαλιστικού

Τα παράδοξα του ασφαλιστικού

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 1,9 δισ. ευρώ θα εισρεύσουν το 2007 «αθόρυβα» σε 40 ασφαλιστικά ταμεία υπό τη μορφή κοινωνικών πόρων. Αυτή ενδεχομένως είναι και η μεγαλύτερη στρέβλωση του συστήματος. Δεν είναι όμως η μοναδική. Ασφαλισμένος στο Ιδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με 25 χρόνια προϋπηρεσίας, παίρνει σήμερα την ίδια σύνταξη με κάποιον που είναι ασφαλισμένος για 15 χρόνια.

Το ίδιο άτυχος είναι κι όποιος ασφαλίστηκε στο Ταμείο Συντάξεως Αυτοκινητιστών. Επί 35 χρόνια πλήρωνε εισφορά 200 ευρώ τον μήνα, για να πάρει σύνταξη ύψους 450 ευρώ, η οποία μόνο αξιοπρεπής δεν μπορεί χαρακτηριστεί.

Η ατυχία «χτυπά» επίσης κι όσους ασφαλίστηκαν ακόμα και μερικές ώρες μετά την 1/1/1993, καθώς θα δουν το επικουρικό τους να μειώνεται δραματικά, έως και κατά 45%.

Κι ενώ στην Ελλάδα η συζήτηση για τις αναγκαίες αλλαγές τραβούν σε μάκρος, ο Νικολά Σαρκοζί στη Γαλλία κόβει τον ανάλογο γόρδιο δεσμό και η Χίλαρι Κλίντον ανακοινώνει δικό της πρόγραμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή