ΣΗΜΕΡΑ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καμπανάκι Χ. Αλμούνια για την άνοδο του ευρώ

Την ανησυχία του για την ανατίμηση του ευρώ αλλά και για την κατάσταση των οικονομιών της Ευρωζώνης εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών, Χοακίν Αλμούνια, προτείνοντας πιο αυστηρή εποπτεία των οικονομιών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Την ίδια στιγμή ο ΟΟΣΑ αμφιβάλλει ότι η διάρκεια της πιστωτικής κρίσης θα είναι 12 με 18 μήνες και προτρέπει για ριζικές αλλαγές στις δομές των χρηματοοικονομικών αγορών. Προτείνει την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να απορροφηθούν οι κραδασμοί από την πιστωτική κρίση, αλλά δεν υποτιμά την αναγκαιότητα της κρατικής παρέμβασης. «Οφείλουμε να διευρύνουμε την οικονομική εποπτεία στην Ευρωζώνη και να αντιμετωπίζουμε εγκαίρως τον κίνδυνο ανισορροπιών» δήλωσε σε ομιλία του ο Επίτροπος, ενώ για το ευρώ ανέφερε ότι «μπορούμε να θεωρήσουμε ότι η σημερινή ισοτιμία του είναι πέραν εκείνου που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί συνεκτικό με τα θεμελιώδη μεγέθη των οικονομιών μας».

Η ελληνική μόδα, μοχλός οικονομικής ανάπτυξης

Οι προοπτικές ανάπτυξης αλλά και η εξωστρέφεια της ελληνικής μόδας αποτέλεσαν τα θέματα της ημερίδας που διοργανώθηκε χθες, στους χώρους του Μεγάρου Εθνικής Ασφαλιστικής, στη λήξη της 3ης Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας «Athens Xclusive Designers Week». Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχος σημείωσε ότι συνεχίζονται οι δράσεις ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου της ένδυσης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Υπ. Αν. να κηρύξει τα έτη 2005-2010 «έτη ανταγωνιστικότητας» για την ελληνική οικονομία. Στην συμβολή του κλάδου στις εξαγωγές αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΛΠΕ, κ. Αν. Μακρής, ενώ οι προκλήσεις του μέλλοντος, και ειδικά το θέμα της ανακύκλωσης, αποτέλεσαν το επίκεντρο της ομιλίας του προέδρου της ΕΤΑΚΕΙ, κ. Κ. Παπασπυρίδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή