Παρέμβαση Χατζηδάκη για να «τρέξει» το ΤΕΜΠΜΕ

Παρέμβαση Χατζηδάκη για να «τρέξει» το ΤΕΜΠΜΕ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διορθωτικές κινήσεις στο πρόγραμμα του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) για τη χορήγηση κεφαλαίων κίνησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις μελετά η νέα ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης θα έχει συναντήσεις τις επόμενες ημέρες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, προκειμένου να ακούσει τις παρατηρήσεις τους και να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες. «Η κυβέρνηση ιδιαιτέρως σε αυτή τη συγκυρία δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη σε καμία περίπτωση απέναντι στα προβλήματα των μικρών επιχειρήσεων», δήλωσε χθες ο κ. Χατζηδάκης, δίνοντας έτσι το στίγμα των προθέσεών του.

Στις καταγγελίες του ΕΒΕΑ για τη δυσλειτουργία του προγράμματος ήρθαν χθες να προστεθούν και αυτές του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΒΕΑ), το οποίο επίσης ζήτησε κατεπείγουσα πολιτική παρέμβαση.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το ΒΕΑ, σχεδόν όλες οι τράπεζες προβάλλουν δυσκολίες κι εμφανίζουν καθυστερήσεις με πρόσχημα την ύπαρξη υπολοίπου άλλου δανείου, την έλλειψη πληροφόρησης από πλευράς τους, την αυστηρή τραπεζική αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας και στις πλέον δικαιολογημένες περιπτώσεις δυσμενή τραπεζικά στοιχεία απώτερου παρελθόντος.

«Ενώ υπήρξαν ευοίωνες προσδοκίες, στην πορεία αποδεικνύεται ότι υπάρχει αδυναμία εξέλιξής του, η οποία αποδίδεται σε σύγκρουση στόχων κυβερνητικής πολιτικής – σχεδιασμού ΤΕΜΠΜΕ με τις τραπεζικές τακτικές που υπηρετούν αποκλειστικά τραπεζικά συμφέροντα (γεγονός που έγκαιρα είχε επισημανθεί από το ΒΕΑ)», επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωσή του το ΒΕΑ.

Τέλος, το ΒΕΑ προτείνει ως εναλλακτική λύση τη σύνδεση του επίμαχου προγράμματος με αυτό της ενίσχυσης ρευστότητας των τραπεζών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή