Σε τρεις δόσεις η καταβολή του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις

Σε τρεις δόσεις η καταβολή του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις και στους ελεύθερους επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα ρευστότητας να καταβάλλουν τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας σε δόσεις δίνει το υπουργείο Οικονομίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Γιάννη Παπαθανασίου, οι φορολογούμενοι με την υποβολή της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ θα καταβάλλουν το 30% του φόρου, ενώ το υπόλοιπο θα μπορούν να το εξοφλήσουν σε δύο μηνιαίες δόσεις. Ωστόσο, θα επιβαρύνονται με προσαύξηση 1,5% μηνιαίως. Εάν μετά την παρέλευση του διμήνου δεν εξοφλήσουν την οφειλή, θα αναζητούνται και οι ποινικές ευθύνες και θα επιβάλλεται υψηλότερη επιβάρυνση. Η ανακριβής δήλωση θα τιμωρείται με υψηλό πρόστιμο, τριπλάσιο του ποσού που δεν έχει δηλωθεί, χωρίς δικαίωμα του εφόρου να προβαίνει σε μείωση του προστίμου. Η διευκόλυνση έχει ως στόχο να αυξηθούν τα έσοδα από ΦΠΑ, που εμφανίζουν μείωση 6,5% στο 7μηνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή