ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταχυδρομούνται 453.757 εκκαθαριστικά σημειώματα

Πρόσθετο φόρο ύψους 2.452 ευρώ καλούνται να πληρώσουν 120.715 φορολογούμενοι που θα λάβουν τις επόμενες μέρες το εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας. Συνολικά θα αποσταλούν 453.757 εκκαθαριστικά σημειώματα από τα οποία προκύπτει ότι το 26,6% εξ αυτών είναι χρεωστικά, ενώ τα υπόλοιπα είναι μηδενικά ή πιστωτικά.

Το σύνολο των δηλώσεων που έχει εκκαθαρισθεί μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 4.339.895, από τις οποίες προκύπτει ότι:

– Οι 1.112.355 είναι χρεωστικές, με τον συνολικό φόρο να ανέρχεται σε 2,2 εκατ. ευρώ. Το μέσο εισόδημα των φορολογουμένων που έλαβαν χρεωστικό σημείωμα ανέρχεται 28.955 ευρώ.

– Οι 1.200.498 είναι πιστωτικές με το συνολικό επιστρεφόμενο ποσό να φθάνει τα 859 εκατ. ευρώ. Από τα 4.339.895 εκκαθαριστικά σημειώματα, το 76,95% επέχει θέση φορολογικής ενημερότητας. Οι υπόλοιπες παρουσιάζουν λάθη.

GRΙΝDΕΧ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (CRI) διοργανώνει το ετήσιο CRINDEX 2009 για την αξιολόγηση και βράβευση των εταιρειών που διακρίνονται ως προς τη δράση τους στον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης. Στη διαδικασία αυτή μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι εταιρείες ανεξαρτήτως μεγέθους και νομικού καθεστώτος. Επίσης, η κάθε εταιρεία έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει αν θα δημοσιοποιήσει ή όχι τα αποτελέσματα της αξιολόγησης.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο

Σεμινάριο για την ενημέρωση των στελεχών των 25 τραπεζών οι οποίες συμμετέχουν ως Ενδιάμεσοι Φορείς Διαχείρισης στα προγράμματα ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και επιστημόνων – ελευθέρων επαγγελματιών του ΕΣΠΑ, διοργάνωσε χθες το υπουργείο Οικονομίας.

Τα προγράμματα ύψους 1,3 δισ. ευρώ έχουν προκηρυχθεί από το υπουργείο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 και τις οκτώ θεματικές ενότητες του εκπαιδευτικού σεμιναρίου παρακολούθησαν 200 υψηλόβαθμα στελέχη των Τραπεζών – Ενδιάμεσων Φορέων Διαχείρισης.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η αναλυτική ενημέρωση των αρμοδίων στελεχών των τραπεζών σχετικά με τις διαδικασίες και τις λεπτομέρειες των δύο προγραμμάτων, ενώ ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αθ. Μπούρας υποστήριξε ότι οι δύο αυτές δράσεις του ΕΣΠΑ «αποτελούν δύο από τα «εργαλεία» του ΥΠΟΙΟ για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση της απασχόλησης

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ είχε χθες η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά. Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν δράσεις για ενίσχυση της απασχόλησης και διατήρηση των θέσεων εργασίας σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. H υπουργός εξήγγειλε προγράμματα για την αναπλήρωση του εισοδήματος των εργαζομένων και για τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, το οποία θα υλοποιηθούν από την «Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε.».

Οπως επισήμανε σε δηλώσεις της η κ. Πετραλιά, τα προγράμματα αυτά αφορούν τη συνολική δράση του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, ύψους 250 εκατ. ευρώ, για την αναπλήρωση εισοδήματος για εργαζομένους και για τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

«Η συγκεκριμένη δράση, την οποία από κοινού υλοποιούμε με τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ, αφορά ένα πρόγραμμα 100 εκατ. ευρώ και απευθύνεται σε 50.000 εργαζομένους», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κ. Πετραλιά.

Διαψεύδει η Cyta πώληση θυγατρικής στην On Τelecoms

Διέψευσε η κυπριακή Cyta πληροφορίες των κυπριακών μέσων ενημέρωσης που την έφεραν να πουλά τη θυγατρική της εταιρεία Cyta Hellas στην On Telecoms. «(Η Cyta) διαψεύδει κατηγορηματικά πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί πιθανής εξαγοράς της θυγατρικής της εταιρείας Cyta Hellas, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, από οποιαδήποτε εταιρεία», ανέφερε χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας. Πρόσθεσε δε ότι «η οικονομική κατάσταση της εταιρείας και η δεδομένη απρόσκοπτη υποστήριξη της μητρικής Cyta προδιαγράφουν ένα εγγυημένο μέλλον, γεγονός που καθιστά εκτός συζήτησης οποιαδήποτε σκέψη για πώληση ή ενσωμάτωση της Cyta Hellas σε άλλη εταιρεία».

Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι η μητρική εταιρεία θα επιθυμούσε μια απεμπλοκή της από την ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, δεδομένων των οριακών αποτελεσμάτων μέχρι τώρα. Ωστόσο, οι επιδοτήσεις που έλαβε η εταιρεία στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» την αναγκάζουν να διατηρήσει τις δραστηριότητές της. Για τον λόγο αυτό εξετάζονται διάφορες εναλλακτικές λύσεις, μεταξύ των οποίων και η ανταλλαγή μετοχών με την On Telecoms.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή