ΣΕΤΕ: Μονοπώλια στα αεροδρόμια

ΣΕΤΕ: Μονοπώλια στα αεροδρόμια

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίθεσή του εξέφρασε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στη διατήρηση μονοπωλιακών καταστάσεων στον χώρο της επίγειας εξυπηρέτησης (ground handling) των αεροδρομίων, καθώς, όπως υποστηρίζει, αλλοιώνει κάθε έννοια διαφάνειας και υγιούς ανταγωνισμού και έχει ως συνέπειες τη χαμηλή ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και την αύξηση του κόστους για το ελληνικό τουριστικό πακέτο.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, η πρόσφατη προκήρυξη διαγωνισμού για την επίγεια εξυπηρέτηση, από το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, προβλέπει δύο εταιρείες στα αεροδρόμια Χανίων, Κω και Ζακύνθου, ενώ στα υπόλοιπα 31 αεροδρόμια προβλέπεται μια μόνο εταιρεία. Αυτό, σημειώνει, θα οδηγήσει πάλι σε μονοπωλιακές καταστάσεις και αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ο ΣΕΤΕ επισημαίνει ότι στα 5 αεροδρόμια (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο, Κέρκυρα), όπου λειτουργεί σήμερα ο ανταγωνισμός, αφενός υπάρχει σημαντική βελτίωση ποιότητας, αφετέρου έχει μειωθεί το κόστος για τις αεροπορικές εταιρείες κατά 25-28% περίπου, με προφανή θετική επίπτωση στη διαμόρφωση τη τιμής του τουριστικού πακέτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή