ΣΗΜΕΡΑ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσω… Πορτογαλίας ενισχύεται ο ΟΠΑΠ

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε την Πορτογαλία στην απαγόρευση που έχει επιβάλει στη διοργάνωση στη χώρα διαδικτυακού στοιχήματος από αλλοδαπές εταιρείες με έδρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η απόφαση αναμένεται να ευνοήσει και τον ΟΠΑΠ, δεδομένου ότι αναγνωρίζει το δικαίωμα μιας χώρας να διατηρεί μονοπώλιο στο στοίχημα λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα που διαδραματίζουν σε μια κοινωνία τα τυχερά παιχνίδια. Ενδεικτική ήταν η δήλωση εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο οποίος δήλωσε ότι οι Βρυξέλλες θα «εξετάσουν προσεκτικά» την απόφαση του Δικαστηρίου, προσαρμόζοντας αναλόγως τη στάση τους «σε άλλες υποθέσεις αναλόγου υφής».

Βουτιά εσόδων έως 18% για τα ξενοδοχεία το 2009

Η μείωση των εσόδων στα ξενοδοχεία θα κινηθεί μεταξύ 16-18% το 2009, προβλέπει το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, η πτώση οφείλεται σε τέσσερις βασικούς λόγους: στις μειωμένες αφίξεις, στη μικρότερη διάρκεια διαμονής των ξένων τουριστών, στον περιορισμό των δαπανών των τουριστών και στις χαμηλότερες τιμές που προσέφεραν τα ξενοδοχεία. Οι αφίξεις τουριστών στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου παρουσίασαν κάμψη κατά 8,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή