«Ευρωπαϊκός νόμος» για την καινοτομία

«Ευρωπαϊκός νόμος» για την καινοτομία

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα αναθεωρήσει την πολιτική που εφαρμόζει σχετικά με την καινοτομία, και πριν από την άνοιξη του 2010, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει στα κράτη-μέλη έναν «ευρωπαϊκό νόμο» για τον τομέα αυτόν, με τελικό σκοπό να ενταχθεί η καινοτομία ως θεωρία και ως πράξη στις δράσεις των επιχειρηματιών των «27».

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχετική έκθεσή της, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, «ο βασικός κινητήριος μοχλός της καινοτομίας είναι οι επιχειρηματίες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα πολιτικό και κανονιστικό πλαίσιο, που θα προάγει την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών βιομηχανιών σε παγκόσμιο επίπεδο και θα ανταμείβει τις επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία, τόσο για προϊόντα, όσο και για διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων και των καινοτόμων μορφών οργάνωσης της εργασίας».

Οπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η χρηματοδότηση για την υποστήριξη της καινοτομίας σε κεντρικό κοινοτικό επίπεδο, έχει παραμείνει σε μέτριο ύψος, τόσο σε σχέση με τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όσο και σε σχέση με πολλούς εθνικούς προϋπολογισμούς των κρατών-μελών, καθώς αντιπροσωπεύει ποσοστό μικρότερο του 5% των δημοσίων δαπανών για την έρευνα, που προβλέπεται με βάση το ερευνητικό Πρόγραμμα – Πλαίσιο της Ε.Ε. Ακόμη και το συνολικό ποσό των 67 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι διαθέσιμο το 2009 για την υποστήριξη της διείσδυσης προϊόντων οικολογικής καινοτομίας στην αγορά, φαίνεται μέτριο σε σχέση με τη σημασία αυτών των προκλήσεων, τονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή