Αυξάνεται αλματωδώς η ανεργία

Αυξάνεται αλματωδώς η ανεργία

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οδυνηρές επιπτώσεις προκαλεί η οικονομική κρίση στην αγορά εργασίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το ποσοστό της ανεργίας τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στο 8,6%, από 7,3% τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 427.707, από 359.978 ένα χρόνο πριν, σημειώνοντας αύξηση κατά 18,8%. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι νέοι και οι γυναίκες.

Το ποσοστό ανεργίας στην ηλικιακή ομάδα 15-24 ετών αυξήθηκε φέτος τον Ιούνιο στο 22,9% από 22,3% που ήταν τον Ιούνιο του 2008. Στις γυναίκες, το ποσοστό της ανεργίας ήταν υπερδιπλάσιο αυτού των αντρών, φτάνοντας στο 12,4%.

Σε επίπεδο περιφερειών, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τον Ιούνιο του 2009 η ανεργία έφτασε το 11,6%, από 10% τον περσινό Ιούνιο, στην Ηπειρο στο 11,5%, στη Δυτική Ελλάδα, στο 10,5% και στη Δυτική Μακεδονία στο 9,8%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αρμόδιων παραγόντων του υπουργείου Οικονομίας το ποσοστό ανεργίας στο σύνολο του έτους θα διαμορφωθεί στα επίπεδα του 9%, καθώς κλάδοι με μεγάλη συμμετοχή στην απασχόληση όπως η οικοδομή και ο τουρισμός δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα από την κρίση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή