Τι προτείνουν τα ξένα επιμελητήρια για έξοδο από την κρίση

Τι προτείνουν τα ξένα επιμελητήρια για έξοδο από την κρίση

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναγκαιότητα προώθησης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με ορίζοντα το 2020, επισήμανε το προεδρείο των πέντε εμπορικών επιμελητηρίων (ελληνοαμερικανικό, ελληνοβρετανικό, ελληνογαλλικό, ελληνογερμανικό και ελληνοϊταλικό) χθες στον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Παπαθανασίου και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Γ. Γραμματίδης, αναφορικά με τις προτάσεις των δύο μεγάλων κομμάτων, δήλωσε πως «βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά θέλουν συμπλήρωμα», αν και συμπλήρωσε ότι κάθε φορά που γίνεται μια εξαγγελία θα πρέπει ο λαός να ενημερώνεται ταυτόχρονα για τα οφέλη και για το κόστος των μέτρων. Στους κ. Παπανδρέου και Παπαθανασίου, οι πρόεδροι των πέντε διμερών εμπορικών επιμελητηρίων παρέδωσαν την ειδική έκδοση των πέντε Επιμελητηρίων, που περιλαμβάνει μία σειρά προτάσεων για την έξοδο από την κρίση της ελληνικής οικονομίας. Την ίδια έκδοση θα παραδώσουν και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κ. Παπούλια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με το προεδρείο των επιμελητηρίων, υποστήριξε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και να μετατρέψουμε τη σημερινή κρίση σε ευκαιρία για την προώθηση της ανάπτυξης, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την ενίσχυση της διεθνούς θέσης της χώρας». Παράλληλα, ανέφερε ότι «έχουμε δώσει ως κατεύθυνση την πράσινη ανάπτυξη, που αφορά κυρίως τους τομείς της ενέργειας, της αγροτικής παραγωγής, του τουρισμού» και πρόσθεσε πως «είχα επαφές με αξιωματούχους της Ε.Ε., οι οποίοι μου εξήγησαν την περίπτωση της Ιρλανδίας, οι δείκτες της είναι πολύ χειρότεροι από τους δικούς μας, έχει τοξικά και κρίση στην κατοικία και τις οικοδομές, αλλά έχει πιο αξιόπιστο πρόγραμμα από μας». Μάλιστα, επισήμανε ότι «εμείς θα πάμε στην Ε.Ε. να διαπραγματευτούμε με ένα μεσοπρόθεσμο αξιόπιστο πρόγραμμα, που δεν θα πνίγει την αγορά» και ότι το νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης θα ετοιμαστεί με διαβούλευση και το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει «τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση». Από την πλευρά του, ο κ. Γραμματίδης δήλωσε ότι με την έκδοση αυτή «προτείνεται ο σχεδιασμός ενός συνεκτικού 10ετούς διάρκειας τουλάχιστον προγράμματος ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας μέσα από την υιοθέτηση νέων σύγχρονων και δοκιμασμένων προτύπων για τη φορολογία, την κοινωνική ασφάλιση και τις εργασιακές σχέσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή