Πιεστικές οι αγορές για τη νέα κυβέρνηση

Πιεστικές οι αγορές για τη νέα κυβέρνηση

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εκτεταμένη διαφθορά στη δημόσια διοίκηση κρύβεται πίσω από την υπερπαραγωγή ελλειμμάτων και χρέους, επισημαίνουν στην «Κ» οι διεθνείς οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης και τονίζουν ότι η αντιμετώπισή της αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη νέα κυβέρνηση. Οι εκπρόσωποι των διεθνών οίκων καθιστούν σαφές ότι οι αγορές ομολόγων δεν δίνουν μεγάλη πίστωση χρόνου στο νέο οικονομικό επιτελείο, το οποίο θα πρέπει άμεσα να θέσει ένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα μείωσης και τελικά μηδενισμού του ελλείμματος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Standard & Poor’s, το έλλειμμα θα ανέλθει στο 7% του ΑΕΠ φέτος, ενώ το δημόσιο χρέος θα εκτοξευθεί στο 109% του ΑΕΠ.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι των διεθνών οίκων εφιστούν την προσοχή στον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστεί η νέα κυβέρνηση το κρυφό χρέος του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις, καθώς μπορεί να κλονίσει εκ νέου την αξιοπιστία της Ελλάδας στις αγορές με δυσμενείς επιπτώσεις στο κόστος δανεισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή