Μετάβαση προς την ψηφιακή τηλεόραση

Μετάβαση προς την ψηφιακή τηλεόραση

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινά η μετάβαση προς την ψηφιακή τηλεόραση και χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπ. Ανάπτυξης σχετικά με το θέμα προετοιμασίας και ενημέρωσης του κοινού. Ο υπουργός κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι σύντομα μικρός αριθμός πολιτών (περίπου 40.000) θα χάσει το τηλεοπτικό σήμα από τους δέκτες του και θα πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα. Οι πολίτες που θα χάσουν το σήμα είναι εκείνοι που κατοικούν στα νότια προάστια της Αθήνα και σε μια περιοχή στο Φιλίππειο της Θεσσαλονίκης. Λόγω της απουσίας συχνοτήτων οι πομποί της Αίγινας και του Φιλιππείου θα εκπέμψουν μόνον ψηφιακά. Σαν συνέπεια οι καταναλωτές στις συγκεκριμένες περιοχές θα πρέπει να προμηθευτούν τους κατάλληλους ψηφιακούς αποκωδικοποιητές ώστε να έχουν λήψη σήματος.

Το κράτος, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό με έντυπο ενημερωτικό υλικό, που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την εταιρεία Digea και το οποίο θα διατίθεται στα κέντρα εξυπηρέτησης των πολιτών (ΚΕΠ) και άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Επιπρόσθετα, για τους τηλεθεατές των περιοχών με το ειδικότερο πρόβλημα έχει αποφασιστεί η προσωπική επικοινωνία, μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, όπου θα εξηγούνται τα σχετικά βήματα. «Το μόνο που απαιτείται είναι η αγορά ενός αποκωδικοποιητή που να πληροί τις προδιαγραφές MPEG4 -το πρότυπο, που έχει επιλέξει η Digea- ο οποίος είναι συμβατός και με το πρότυπο MPEG2, που έχει επιλέξει η ΕΡΤ», είπε ο γ. γ. Βιομηχανίας κ. Γ. Αναστασόπουλος.

Η Ελλάδα έχει περιθώριο μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση μέχρι το 2012 βάσει Κοινοτικής Οδηγίας. Μέχρι το 2015 θα έχει σταματήσει η παραδοσιακή (αναλογική) μετάδοση σήματος σε ολόκληρο τον κόσμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή