Τον Μάιο σε λειτουργία το Navarino Dunes

Τον Μάιο σε λειτουργία το Navarino Dunes

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλεονέκτημα στη διεθνή επιχειρηματική τουριστική σκακιέρα των υψηλού επιπέδου επενδύσεων θα έχει για τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια το Costa Navarino, προϋπολογισμού, στην πρώτη φάση, 550 εκατ. ευρώ, διαθέτοντας την αποκλειστικότητα του νεότερου εν λειτουργία ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος πολυτελείας στην Ευρώπη.

Αυτό υποστήριξε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της TEMES. A.E. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, που υλοποιεί το τουριστικό συγκρότημα του Costa Νavarino στη Μεσσηνία, επισημαίνοντας ότι σε άλλες χώρες μεγάλα επενδυτικά τουριστικά προγράμματα, είτε ανεστάλησαν είτε θα καθυστερήσει η υλοποίησή τους λόγω των επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Το πρώτο τουριστικό συγκρότημα της Costa Navarino με την επωνυμία Navarino Dunes θα ξεκινήσει τον Μάιο του 2010. Ηδη έχουν κλειστεί τα πρώτα συνέδρια στους συνεδριακούς του χώρους εξυπηρέτησης 2.000 ατόμων, ενώ το επόμενο διάστημα θα αρχίσει να λειτουργεί και το σύστημα υποδοχής κρατήσεων των δύο ξενοδοχείων 5 αστέρων υπό το managemet της Starwood Ηotels & Resorts. Επίσης, θα λειτουργήσουν και το πρώτο signature γήπεδο γκολφ 18 οπών στην Ελλάδα, συνεδριακό κέντρο 4.000 τ.μ., κλειστές και ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις, υδάτινο πάρκο κ.ά. Αεροπορικές εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την υλοποίηση πτήσεων στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Η Air Berlin έχει δηλώσει ότι εντάσσει από του χρόνου την Καλαμάτα στο πρόγραμμα των πτήσεών της με αφετηρία τη Νυρεμβέργη.

Το δεύτερο τουριστικό συγκρότημα θα είναι το Νavarino Bay και θα λειτουργήσει το 2012. Τη λειτουργία του ξενοδοχείου 119 δωματίων θα αναλάβει η παγκοσμίου φήμης Banyan Tree Hotels And Resorts. Πρόκειται για την πρώτη ευρωπαϊκή τουριστική εκμετάλλευση που θα λειτουργήσει η Banyan Tree και το πρώτο all-pool-villa resort το οποίο θα είναι υπόσκαφο. Η έκταση θα περιλαμβάνει και ένα δεύτερο ξενοδοχείο πέντε αστέρων δυναμικότητας 226 δωματίων. Στις εκτάσεις που θα λειτουργήσουν τα δύο τουριστικά συγκροτήματα σε σύνολο τεσσάρων του Costa Navarino θα κατασκευασθούν και 320 πολυτελείς κατοικίες. Το σύνολο της επένδυσης θα ανέλθει σε 1,2 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή