Εν συντομια

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πληθώρα κενών

Θα προσεγγίσει το 20% η διαθεσιμότητα εμπορικών χώρων στο κέντρο της Αθήνας έως το τέλος του 2009. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ερευνητών του Παρατηρητηρίου Αγοράς που ασχολούνται με την καταγραφή των κενών εμπορικών χώρων, ήδη από την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου παρατηρήθηκε αύξηση των κενών καταστημάτων ακόμη και σε παραδοσιακούς εμπορικούς δρόμους του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, όπως για παράδειγμα η Αγ. Μάρκου και οι κάθετοι οδοί της.

Χάνει το στοίχημα

Το «στοίχημα» της αγοράς των γραφειακών χώρων στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας φαίνεται ότι προς το παρόν ακυρώνεται. Η γοργή οικοδόμηση χώρων, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, έχουν επηρεάσει τις τιμές των ενοικίων -κυρίως στις οικοδομές 10ετίας και άνω- με αποτέλεσμα ο μέσος απαιτούμενος χρόνος μίσθωσης να ξεπερνάει τους 6 μήνες. Οπως επισήμαιναν μεσίτες, η εξέλιξη αυτή καθιστά δυσκολότερη και την πιθανή πώληση, αφού οι αγοραστές που στοχεύουν στην είσπραξη εισοδήματος εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.

Χωρίς ενδιαφέρον

Υπόγεια και ισόγεια διαμερίσματα που βρίσκονται σε πυκνοκατοικημένες περιοχές του κέντρου της πρωτεύουσας, διαμερίσματα με εμβαδόν άνω των 220 τ. μ., διαμερίσματα που βρίσκονται σε μεγάλες οδικές αρτηρίες και σε δρόμους με μεγάλη κυκλοφοριακή επιβάρυνση, είναι σύμφωνα με εκτιμήσεις μεσιτών ιδιαίτερα δύσκολο είτε να πωληθούν είτε να μισθωθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή