ΣΗΜΕΡΑ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο μεγάλοι κυρίαρχοι αναδεικνύονται στην εγχώρια αγορά καυσίμων μετά τη συμφωνία μεταβίβασης της Shell Hellas στην Motor Oil. Οι δύο καθετοποιημένοι πετρελαϊκοί Ομιλοι της χώρας, ΕΛΠΕ (συμφερόντων Λάτση και ελληνικού δημοσίου) και Motor Oil (συμφερόντων Βαρδινογιάννη) ελέγχουν από κοινού το 53,4% του συνόλου των καυσίμων και το 55,4% των βενζινών. H εξέλιξη αυτή αναμένεται να ασκήσει αναμφίβολα πίεση στις μεσαίες και μικρές εταιρείες του κλάδου.

Με κατάλληλες παρεμβάσεις η οικονομία θα ανακάμψει

Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την εξουσία χωρίς συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα, υποστηρίζει ο υπουργός Ανάπτυξης και υποψήφιος βουλευτής στην Β’ Αθήνας κ. Κωστής Χατζηδάκης. Σε συνέντευξή του στην «Κ» ασκεί δριμύα κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση και για την πρόθεσή της να επαναδιαπραγματευθεί την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Ο υπουργός εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να ανακάμψει με το νοικοκύρεμα του δημόσιου τομέα, τη συγκράτηση των δαπανών, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής καθώς και με παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή