Χωρίς έγκριση το πρόγραμμα stage

Χωρίς έγκριση το πρόγραμμα stage

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να σταλεί εκ των προτέρων το σχέδιο της προκήρυξης για το τελευταίο πρόγραμμα stage που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ σε δημόσιους οργανισμούς εν μέσω προεκλογικής περιόδου, είχε ζητήσει με την πολυσέλιδη επιστολή του ο επικεφαλής της αρμόδιας Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην επιστολή τού κ. Σεσίλιο που κοινοποίησε χθες στη ΓΣΕΕ ο επικεφαλής της Διαχειριστικής Αρχής του υπουργείου, κ. Ζερβός αποδεικνύεται ότι για το πρόγραμμα όχι μόνο δεν υπήρχε σχετική έγκριση χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή -όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε υποστηρίξει- αλλά τέθηκαν από την Ε.Ε. συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις που δεν φαίνεται να ικανοποιούνται από τους όρους των προγραμμάτων που υλοποιούνται. Επί παραδείγματι, ο αρμόδιος κοινοτικός παράγοντας θέτει ζήτημα εξέτασης της ασφαλιστικής κάλυψης των συμμετεχόντων στα προγράμματα, την εξέταση των μεσοπρόθεσμων αναγκών των τοπικών αγορών, ενώ επισημαίνει ότι τα προγράμματα στο Δημόσιο δεν πρέπει να έρχονται σε σύγκρουση με τον ιδιωτικό τομέα.

Η επιστολή εστάλη προς ενημέρωση του προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλου ο οποίος ζήτησε από τη διαχειριστική Αρχή πλήρη τεκμηρίωση για το εάν και πώς δικαιολογούνται τα stage στο δημόσιο τομέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή