ΣΗΜΕΡΑ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επώδυνη η στήριξη από Ε.Ε. – ΔΝΤ σύμφωνα με τους τραπεζίτες

Οι κίνδυνοι επίθεσης σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης υποβαθμίζονται αισθητά μετά τις αποφάσεις του Εcofiκαι διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για σταθεροποίηση και ομαλοποίηση της κατάστασης, εκτιμούν οι επιτελείς των ελληνικών τραπεζών. Από την πλευρά της η Eurobank, σε σχετική της έκθεση, υπογραμμίζει ότι η προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης χαρακτηρίζεται επιλογή με στρατηγικές επιπτώσεις. «Η ένταξη στον μηχανισμό στήριξης αποτελεί την τελευταία δυνατότητα της χώρας να μετασχηματίσει τις οικονομικές και διοικητικές της δομές, να ελέγξει τη δυναμική των δημοσιονομικών της μεγεθών και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα», αναφέρει η έκθεση της τράπεζας.

ΟΛΠ: επένδυση 230 εκατ. ευρώ για στήριξη της κρουαζιέρας

Επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 230 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία έξι νέων θέσεων για κρουαζιερόπλοια προωθεί ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ). Για την κατασκευή των έξι νέων θέσεων στο λιμάνι του Πειραιά εξετάζονται δύο σενάρια. Πρώτον, να επιδοτηθεί η κατασκευή μέσω ΕΣΠΑ με την παράλληλη λήψη δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και δεύτερον, να αναλάβει την κατασκευή και τη διαχείρισή τους μια κοινοπραξία εταιρειών (ελληνικές και ξένες) που θα προκύψει έπειτα από διεθνή διαγωνισμό. Εκτιμάται ότι ο Πειραιάς μπορεί να μετεξελιχθεί σε κέντρο κρουαζιέρας, πολύ δε περισσότερο που μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας, όπως η Carnival, η Royal Caribbeaκαι η MSC, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να επενδύσουν στη βελτίωση των λιμενικών υποδομών του Πειραιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή