Ανάγκη καινοτομιών

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για να μπορέσει η ελληνική γεωργία να ανακτήσει την απώλεια ανταγωνιστικότητας της τελευταίας δεκαετίας, θα πρέπει η αγροτική πολιτική να στοχεύσει στη στήριξη της καινοτομίας και της παραγωγικότητας.

Ο καθηγητής Δημήτρης Μαλλιαρόπουλος καταλήγει στη μελέτη του τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας πιο εύκολα απ’ ό, τι εκτιμούν οι αγορές.

Για να γίνει αυτό χρειάζεται μια συλλογική προσπάθεια εκ μέρους όλων των κοινωνικών εταίρων. Η πρόταση της μελέτης συνοψίζεται στο εξής: Η οικονομική πολιτική πρέπει να εστιάσει την προσοχή της στην απελευθέρωση των αγορών προϊόντων και σε μια αναδιάρθρωση της πολιτικής επιχορηγήσεων στον αγροτικό τομέα. Στοχευμένες ενέργειες στους τομείς αυτούς μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στη μείωση του κόστους προσαρμογής στην παρούσα κρίση για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή