Μια ακύρωση αξίας 7,5 εκατ. για τον τουρισμό

Μια ακύρωση αξίας 7,5 εκατ. για τον τουρισμό

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η απόδραση ξένων κρουαζιερόπλοιων από τον ελληνικό τουριστικό προορισμό. Αιτία; Ο φόβος επανάληψης επεισοδίων αντίστοιχων αυτών που εκδηλώθηκαν πρόσφατα, ως αντίδραση για την επικείμενη άρση του καμποτάζ κατά τις προσεγγίσεις του κρουαζιερόπλοιου Ζenith στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οριστική είναι η απόφαση της διεθνούς εταιρείας κρουαζιερόπλοιων Celebrity του ομίλου Royal Caribbean να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για τον ορισμό του Πειραιά ως λιμανιού εκκίνησης και τερματισμού δρομολογίων του κρουαζιερόπλοιου Constellation. Ο διεθνής όμιλος είχε λάβει αρχικά την απόφαση το κρουαζιερόπλοιο να πραγματοποιήσει το 2011 έξι αποεπιβιβάσεις τουριστών με λιμάνι homeporting τον Πειραιά. Ομως, ο κατ’ επανάληψιν αποκλεισμός του και η παρεμπόδιση αποεπιβίβασης τουριστών στο κρουαζιερόπλοιο Zenith από τα συνδικάτα οδήγησε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, τους επικεφαλής του ομίλου να ακυρώσουν την αρχική τους απόφαση και να αντικαταστήσουν το ελληνικό λιμάνι με το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης.

Με μέγιστη χωρητικότητα που αγγίζει τους 2.100 τουρίστες, το προσφάτως εκσυγχρονισμένο κρουαζιερόπλοιο επρόκειτο να μεταφέρει περί τους 12.500 τουρίστες, με λιμάνι homeporting τον Πειραιά. Η αλλαγή των σχεδίων του ομίλου, όπως υπολογίζεται από τους τουριστικούς φορείς, μεταφράζεται σε απώλεια εσόδων 7,5 εκατ. ευρώ για την ελληνική οικονομία τα οποία θα πριμοδοτήσουν την οικονομία της γειτονικής χώρας. Στις απώλειες συμπεριλαμβάνονται και περίπου 20.000 διανυκτερεύσεις τουριστών οι οποίες δεν θα πραγματοποιηθούν σε ξενοδοχειακές μονάδες.

Το Constellation, μετά την «ανακαίνισή» του, περιλαμβάνει στα δρομολόγιά του ορισμένους από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, ενώ στο «δυναμικό» του περιλαμβάνονται points που συναντώνται και στα κρουαζιερόπλοια κατηγορίας Solstice, όπως το εστιατόριο Tuscan Grille, την κρεπερί Bistro on Five, το Martini Bar, το Caf al Bacio and Gelateria και το wine bar Cellarmasters. To Constellation είναι το πρώτο από τα τέσσερα κρουαζιερόπλοια κατηγορίας Millennium που ανακαινίσθηκε με αυτόν τον τρόπο, ενώ θα ακολουθήσουν τα Celebrity Infinity και Celebrity Summit το 2011 και το Celebrity Millennium το 2012. Η ανανέωση αποτελεί μέρος της πλατφόρμας Designed for you, που σε συνδυασμό με τις παροχές των προγραμμάτων Celebrity Life και Captain’s Club, αντιστοιχούν σε μια επένδυση 200 εκατ. δολ. από την Celebrity.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή