ΣΗΜΕΡΑ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τίθεται πλαφόν στις εκπτώσεις των εργολάβων

Ριζικές αλλαγές στον τρόπο ανάθεσης μελετών και δημοσίων έργων φέρνει η πρόταση του υπουργείου Υποδομών, επιβάλλοντας πλαφόν στις εκπτώσεις των εργολάβων και διαχωρίζοντας τα έργα σε δύο κατηγορίες, ανάλογα με το ύψος των προϋπολογισμών τους. Στην πρώτη κατηγορία, η οποία αφορά έργα κάτω των 5 εκατομμυρίων, κυρίαρχο ρόλο θα έχει το ύψος της προσφοράς, ενώ στα ακριβότερα η απόφαση θα λαμβάνεται με τη συνεκτίμηση διαφορετικών παραγόντων. Ταυτόχρονα μπαίνει πλαφόν στις εκπτώσεις, πάνω από το οποίο ο υποψήφιος ανάδοχος θα πρέπει να προσκομίζει εγγυήσεις καλής εκτέλεσης. Το «πράσινο φως» για τη δημοπράτηση των έργων θα δίνεται από μια ανεξάρτητη αρχή, μόνο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι πρόδρομες εργασίες.

Ποντάρουν στη ρύθμιση του παράνομου τζόγου

Η κυβέρνηση προετοιμάζεται να φέρει νόμο για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα, με στόχο την πάταξη του παράνομου τζόγου, ο οποίος με βάση το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζεται μεταξύ 4,2 έως 4,8 δισ. ευρώ. Το νέο πλαίσιο αναμένεται να ρυθμίσει το διαδικτυακό στοίχημα και πόκερ, να εισαγάγει το βιντεολόττο και να νομιμοποιήσει τεχνικά ψυχαγωγικά παιχνίδια (φρουτάκια). Το άνοιγμα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών εκτιμάται ότι θα γίνει μετά 12 μήνες, θέτοντας σε κίνδυνο τα έσοδα 700 εκατ. ευρώ που προβλέπονται στο Μνημόνιο για το 2011. Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι μια παράταση του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ και μια εκχώρηση μιας ή περισσοτέρων αδειών Στιγμιαίου Λαχείου (Ξυστό) μπορούν να καλύψουν τον συγκεκριμένο στόχο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή