Τέλος επιτηδεύματος ακόμα και στα μπλοκάκια των 700 ευρώ

Τέλος επιτηδεύματος ακόμα και στα μπλοκάκια των 700 ευρώ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος επιτηδεύματος ακόμα και στα μπλοκάκια των 700 ευρώ με εξαρτημένη εργασία επιβάλλει η κυβέρνηση, έχοντας μοναδικό στόχο την είσπραξη εσόδων.

Το τέλος θα πληρώσουν ακόμα και οι μισθωτοί που έχουν εισοδήματα από ελευθέριο επάγγελμα καθώς και όσοι είχαν «αδρανές» το δελτίο παροχής υπηρεσιών. Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις ότι θα γίνουν αλλαγές όπου χρειαστεί, το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου δεν περιλάμβανε τροποποιήσεις προκειμένου να εξαιρεθούν οι παραπάνω κατηγορίες.

Οπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, εξαιρούνται από το ειδικό τέλος επιτηδεύματος οι νέοι που παρέχουν εξαρτημένη εργασία και αμείβονται με μπλοκάκι, για τα πρώτα πέντε χρόνια της δραστηριότητάς τους που εμφανίζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Με βάση τα ανωτέρω, 800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις θα καταβάλουν ειδικά για το έτος 2011 ποσό ύψους 300 ευρώ. Σύμφωνα με τον νόμο, από το τέλος θα εξαιρεθούν όσοι ασκούν δραστηριότητα σε χωριά με πληθυσμό μέχρι 1.500 κατοίκους και σε νησιά κάτω από 3.000 κατοίκους. Επίσης, εξαιρούνται όσοι χρειάζονται τρία χρόνια για να βγουν στη σύνταξη.

Από το 2012 και μετά, το τέλος επιτηδεύματος διαμορφώνεται σε 500 ευρώ για όσους εργάζονται στην Αττική ή τη Θεσσαλονίκη και σε 400 ευρώ για τους υπόλοιπους νομούς της χώρας. Το κράτος θα εισπράξει το 2011 από το τέλος επιτηδεύματος το ποσό των 300 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το τέλος επιτηδεύματος θα καταβληθεί τον προσεχή Αύγουστο μαζί με την εισφορά αλληλεγγύης, την οποία θα πληρώσουν όλοι οι φορολογούμενοι με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή