Μεγάλο ενδιαφέρον Αράβων για αγορά πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο

Μεγάλο ενδιαφέρον Αράβων για αγορά πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατακόρυφη αύξηση ζήτησης τόσο για αγορά, όσο και για ενοικίαση κατοικιών στο Λονδίνο διαπιστώνουν οι τοπικοί μεσίτες, ιδίως σε ό, τι αφορά τις πολυτελείς κατασκευές στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με την εταιρεία WA Ellis, το ενδιαφέρον αυτό προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από τις αγορές της Μέσης Ανατολής.

Το μεσιτικό γραφείο είδε την εκδήλωση ενδιαφέροντος από το Μπαχρέιν να εκτινάσσεται σε ποσοστό 211% τον Μάρτιο, σε σχέση, μάλιστα, με τον αμέσως προηγούμενο μήνα, σε μια περίοδο κατά την οποία τα διαθέσιμα ακίνητα, είτε προς πώληση είτε προς ενοικίαση, παραμένουν εξαιρετικά λίγα, σε σχέση με τη ζήτηση, γεγονός που επίσης ενισχύει τις τιμές.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι ταραχές και η πολιτική αστάθεια στη Μέση Ανατολή, σε συνδυασμό με την τραγωδία της Ιαπωνίας, κατέστησαν το Λονδίνο ασφαλές καταφύγιο των επενδυτών, με το πρόσθετο πλεονέκτημα της αδύναμης στερλίνας, που ενισχύει την αγοραστική δύναμη των αγοραστών του εξωτερικού.

Πάντως, τιμές και αγοραπωλησίες ενισχύθηκαν κατακόρυφα τον Μάρτιο, καθώς αρκετοί αγοραστές έσπευσαν να προλάβουν την αύξηση κατά 1% του φόρου για την απόκτηση ακινήτων αξίας άνω του 1 εκατ. στερλινών, που τέθηκε σε ισχύ από τις 5 Απριλίου. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις ακινήτων, καταγράφηκαν ακόμα και άτυποι πλειστηριασμοί μεταξύ των ενδιαφερομένων, εκτινάσσοντας ακόμα περισσότερο την τελική τιμή αγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή