Η υπέρταση ηλεκτρικού βρήκε τον… γιατρό της

Η υπέρταση ηλεκτρικού βρήκε τον… γιατρό της

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε άλλο παρά έκπληξη ήταν η απονομή του πρώτου βραβείου εφαρμοσμένης έρευνας στην ερευνητική ομάδα της εταιρείας Raycap. Για όσους παρακολουθούσαν τις εξελίξεις στον τομέα των τεχνολογιών αιχμής, ήταν αντιληπτό ότι το σύστημα που είχε αναπτύξει η εταιρεία για την προστασία σύγχρονων ηλεκτρονικών συσκευών από υπερτάσεις του ηλεκτρικού δικτύου αποτελεί το ιδανικό «πάντρεμα» έρευνας και εμπορικής εφαρμογής. Η ομάδα των δρ Ζαφείρη Πολίτη, Φώτη Ξέπαπα, Γρηγόρη Κωστάκη, Σπύρου Παππά, Ελένης Δήμου, Δημήτρη Ιωαννίδη και Εύας Γιαννελάκη έχει δημιουργήσει μια συσκευή υψηλής τεχνολογίας που λύνει υπαρκτά προβλήματα και ταυτόχρονα είναι οικονομικά προσιτή. «Το προϊόν βασίζεται στην τεχνολογία Strikesorb, την οποία έχουμε αναπτύξει και κατοχυρώσει με διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας», εξηγεί στην «Κ» εκ μέρους της ομάδας της Raycap ο κ. Σπ. Παππάς. Η τεχνολογία έχει ήδη εφαρμοστεί σε βιομηχανίες, φωτοβολταϊκά πάρκα και άλλες μεγάλες εγκαταστάσεις, ενώ στην εξελιγμένη της μορφή διατίθεται σε «μίνι» έκδοση ικανή να εγκατασταθεί σε κάθε είδους ηλεκτρολογικούς πίνακες για απόλυτη προστασία. Το προϊόν διατίθεται ήδη στην αγορά από την εταιρεία εδώ και 10 μήνες, διάστημα στο οποίο έχουν πουληθεί τουλάχιστον 20.000 συσκευές.

Ομως, η Raycap έχει εξωστρεφή λογική. Εχοντας αναπτύξει συνεργασίες με πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του εξωτερικού, όπως δήλωσε στην τελετή βράβευσης και ο επικεφαλής της ομάδας κ. Ζαφείρης Πολίτης, σήμερα οι εξαγωγές της εταιρείας υπερβαίνουν το 90% των πωλήσεων και κατευθύνονται στην Αμερική, στον Καναδά, στη Γερμανία, στις Σκανδιναβικές χώρες, κ.α. «Η βράβευση στον διαγωνισμό είναι ιδιαίτερα τιμητική και αποτελεί σημαντική ώθηση για τη συνέχιση των προσπαθειών μας», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή