«Εξυπνο» λογισμικό για τη Ναυτιλία

«Εξυπνο» λογισμικό για τη Ναυτιλία

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τους ερευνητές της Danaos Management Consultants SA το προηγμένο λογισμικό προγραμματισμού επιχειρησιακών πόρων, κατάλληλα σχεδιασμένο για την υποστήριξη ναυτιλιακών επιχειρήσεων, για το οποίο βραβεύτηκαν με το δεύτερο βραβείο του διαγωνισμού «Η Ελλάδα καινοτομεί» στον τομέα της εφαρμοσμένης έρευνας, είναι μόνο η αρχή. «Είμαστε από τους πρώτους παγκοσμίως στη ναυτιλιακή πληροφορική, με το λογισμικό μας να χρησιμοποιείται από ναυτιλιακές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ωστόσο ο στόχος μας είναι η συγκεκριμένη τεχνολογία να επεκταθεί και σε άλλους τομείς», λέει στην «Κ» ο κ. Τάκης Βαρελάς εκ μέρους τη ερευνητικής ομάδας.

Το «έξυπνο» λογισμικό που έχουν αναπτύξει, βασίζεται στη μέθοδο της εξομοίωσης, η οποία επιτρέπει στο πληροφοριακό σύστημα να αυτοελέγχεται, να αυτορρυθμίζεται και εν τέλει διαρκώς να βελτιώνεται. «Η συγκεκριμένη τεχνολογία, που βρίσκεται πολύ κοντά στην τεχνητή νοημοσύνη, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ούτως ώστε να υποστηρίζει τη δημόσια διοίκηση», εξηγεί ο ίδιος. «Στόχος είναι η ανάπτυξη ενός πληροφοριακού συστήματος που θα ξεπερνά τη διαχείριση και θα βοηθά στην ίδια τη λήψη των αποφάσεων. Να μη ρωτάμε μόνο εμείς το σύστημα, αλλά να μας γεννά το ίδιο ερωτήματα, να μας πηγαίνει πιο μπροστά».

Την ομάδα συμπληρώνουν η κ. Σοφία Αρχοντάκη, ο κ. Ιωάννης Δημοτίκαλης και η κ. Δήμητρα Μουτσικοπούλου. «Ευχαριστώ τους οργανωτές, τον ΣΕΒ και τη Εurobank, και τους άλλους φορείς που πρόβαλαν με θετική σκέψη και αισιοδοξία ένα εθνικό κεφάλαιο, το ενεργειακό δυναμικό της χώρας μας, της νόησης και της μηχάνευσης», ανέφερε κατά τη βράβευση της ομάδας ο κ. Βαρελάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή