ΣΗΜΕΡΑ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά 44% μειώθηκαν οι ζημίες σε 17 ΔΕΚΟ στο πεντάμηνο

Οι μειώσεις αποδοχών, λειτουργικών εξόδων και προσωπικού (μείον 3.357 άτομα) οδήγησαν στον περιορισμό των ζημιών 17 ΔΕΚΟ στο πεντάμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες το υπουργείο Οικονομικών. Οι ζημίες διαμορφώθηκαν στα 309,4 εκατ. ευρώ, έναντι 627,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο πεντάμηνο του έτους μειωμένες κατά 51%, συνυπολογιζόμενων και των επιχορηγήσεων οι οποίες μειώθηκαν κατά 29%. Τα συνολικά έξοδα μειώθηκαν κατά 32% ή κατά 501,7 εκατ. ευρώ.

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών με ευνοϊκούς όρους

Τη δυνατότητα να υπαχθούν στην ισχύουσα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, που «τρέχει» από τον Οκτώβριο του 2010, με νέους ευνοϊκούς όρους παρέχει το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους. Με τη νέα απόφαση του υπ. Οικονομικών μπορούν οι φορολογούμενοι να υπαχθούν στη ρύθμιση, καταβάλλοντας τις 9 αυτές δόσεις, από Οκτώβριο ’10 έως τέλη Ιουνίου, όχι εφάπαξ, αλλά τμηματικά, μέχρι να εξοφλήσουν το σύνολο του χρέους τους. Υπενθυμίζεται ότι βάσει του ισχύοντος νόμου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να αποπληρωθούν σε 45 δόσεις και περικοπή των προσαυξήσεων ακόμη και 100% σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή