Μεγάλες περικοπές στα επιδόματα

Μεγάλες περικοπές στα επιδόματα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να μην περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε χθες το υπουργείο Οικονομικών, αλλά η αιτιολογική του έκθεση «πρόδωσε» μία επερχόμενη διάταξη για τη μείωση των επιδομάτων κινήτρου απόδοσης, ταχύτερης διεκπεραίωσης και ειδικής απασχόλησης που λαμβάνουν οι υπάλληλοι στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Από το υπουργείο Οικονομικών επεσήμαναν χθες ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η μείωση των επιδομάτων να ρυθμιστεί με το ενιαίο μισθολόγιο για να είναι όλα ισορροπημένα και να έχουν συνεκτιμηθεί όλες οι παράμετροι. Ωστόσο, σημείωναν πως ενδέχεται να περάσει τελικά ως τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο, στην περίπτωση που δεν έρθει γρήγορα το νέο ενιαίο μισθολόγιο προς ψήφιση. Παράλληλα, ξεκαθάριζαν ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος έχει ενημερώσει σχετικά το ΚΤΕ Οικονομικών από την Τρίτη για την επερχόμενη αλλαγή και ότι οι περικοπές περιλαμβάνονται και στο Μνημόνιο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κίνητρο απόδοσης θα μειωθεί κατά 50%, ενώ μάλλον αντίστοιχη θα είναι και περικοπή των άλλων δύο επιδομάτων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πέραν του κινήτρου απόδοσης, που είναι καθολικό επίδομα και το λαμβάνουν όλοι, οι μειώσεις στις άλλες δύο κατηγορίες επιδομάτων θα αφορούν σε όλους τους υπαλλήλους που λαμβάνουν τέτοιου είδους επιδόματα.

Για παράδειγμα, επίδομα ειδικής απασχόλησης παίρνουν τα στελέχη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (κυμαίνεται μεταξύ 88 ευρώ και 235 ευρώ), αλλά και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ (από 110 έως 170 ευρώ). Το κίνητρο απόδοσης κινείται από 57 έως 100 ευρώ και θα μειωθεί κατά 50%. Πέραν αυτών, στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες περιλαμβάνεται και διάταξη με την οποία μειώνονται κατά 20% τα μισθώματα που πληρώνει το Δημόσιο για ακίνητα που έχει μισθώσει μέχρι την 30ή Ιουνίου 2010.

Επίσης, στην περίπτωση που μετά την 1η Ιουλίου 2010 είχαν αναπροσαρμοσθεί τα μισθώματα του Δημοσίου, η αναπροσαρμογή αυτή καταργείται και η καταβληθείσα συμψηφίζεται με τα οφειλόμενα μισθώματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή