Συνεχίζεται η υποχώρηση των τιμών στο Ντουμπάι

Συνεχίζεται η υποχώρηση των τιμών στο Ντουμπάι

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περαιτέρω πτώση της τάξεως του 10% – 12% αναμένεται να επέλθει στις τιμές των κτιρίων γραφείων στο Ντουμπάι, σύμφωνα με έρευνα της Global Investment House, που εδρεύει στο Κουβέιτ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέση πτώση των τιμών πώλησης γραφείων στο εμιράτο του Ντουμπάι έχει διαμορφωθεί σε 58% από το τέταρτο τρίμηνο του 2008 και μέχρι το φετινό πρώτο τρίμηνο.

Σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας, οι πιέσεις στις τιμές θα συνεχιστούν και κατά τους προσεχείς μήνες, καθώς τα ποσοστά κενών χώρων (διαθεσιμότητα) εκτιμάται ότι θα εκτιναχθούν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα της τάξεως του 40%, κυρίως ως αποτέλεσμα της αναμενόμενης έκρηξης στην προσφορά νέων χώρων. Συγκεκριμένα, έως το 2013, υπολογίζεται ότι θα διοχετευθούν στην αγορά 1,71 εκατ. τ. μ. νέων χώρων, επιφάνεια που ισοδυναμεί με το 33% του σημερινού αποθέματος γραφείων.

Ως εκ τούτου, οι αναλυτές προβλέπουν νέα υποχώρηση των τιμών. Η εικόνα είναι κάπως θετικότερη όσον αφορά το γειτονικό Αμπού Ντάμπι, όπου τα σημερινά ποσοστά διαθεσιμότητας είναι της τάξεως του 10%. Ωστόσο και εκεί αναμένεται εκτίναξή τους, καθώς έως το 2013 θα προστεθούν επιπλέον 1,17 εκατ. τ. μ. γραφείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή