Τα άδεια ταμεία έφεραν περαίωση Νο 2

Τα άδεια ταμεία έφεραν περαίωση Νο 2

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα άδεια κρατικά ταμεία και στην παραδοχή της κυβέρνησης ότι δεν μπορεί να αναδιατάξει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς οφείλεται η νέα περαίωση των ανέλεγκτων υποθέσεων της περιόδου 2000-2009. Στη νέα περαίωση υπάγονται:

– Οι επιχειρήσεις με ακαθάριστα έσοδα άνω των 20 εκατ. και μέχρι 40 εκατ. ευρώ.

– Τα φυσικά πρόσωπα με ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ.

– Οσοι υπάγονταν στην αρχική ρύθμιση και είχαν αρνηθεί αρχικώς να υπαχθούν σε αυτήν.

– Εισηγμένες στο Χ. A. επιχειρήσεις με ακαθάριστα έσοδα έως 40 εκατ. Συγκεκριμένα, υπάγονται οι υποθέσεις των εισηγμένων σε όλες ανεξαιρέτως τις επιμέρους κατηγορίες αγορών του Χ. Α.

Οπως αναφέρεται στο σχέδιο νόμου, δίνεται η δυνατότητα να ενταχθεί ένας μεγαλύτερος αριθμός επιτηδευματιών, εφ’ όσον δεν προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία από τον έλεγχο του γραφείου. Αυτό θα έχει θετική επίπτωση στα έσοδα του Δημοσίου και επιπλέον θα απελευθερώσει ελεγκτικό δυναμικό το οποίο θα μπορέσει να ασχοληθεί με σοβαρότερες υποθέσεις που θα προκύψουν εντός του δείγματος, μέσω ανάλυσης κινδύνου!

Οσοι δεν είχαν υπαχθεί στη ρύθμιση, καθώς και όσοι εξαιρέθηκαν με ακαθάριστα έσοδα μέχρι 40 εκατ. ευρώ (από 20 εκατ. ευρώ που προέβλεπε ο περυσινός νόμος) μπορούν τώρα να περαιώσουν τις ανέλεγκτες χρήσεις μέχρι και το 2009. Εχουν διορία μέχρι 31.10.2011 ή εντός πέντε ημερών στην περίπτωση που θα λάβουν σημείωμα για έλεγχο. Σημειώνεται ότι ο περυσινός νόμος προέβλεπε ελάχιστα ποσά φόρου ανά χρήση από 300 ευρώ για τηρούντες βιβλία Α΄ κατηγορίας και 500 ευρώ για Β΄ κατηγορίας και φθάνουν στα 700 ευρώ για Γ΄ κατηγορίας, ενώ για ελεύθερους επαγγελματίες ορίστηκαν σε 700 ευρώ για Β΄ κατηγορίας και 1.000 ευρώ για Γ΄ κατηγορίας. Με την υπαγωγή στη ρύθμιση προκαταβάλλεται το 20% της οφειλής και το υπόλοιπο εξοφλείται σε 6 δόσεις για ποσά μέχρι 5.000 ευρώ, 8 δόσεις για 5.001 – 10.000 ευρώ, 12 δόσεις για 10.001 – 15.000 ευρώ, 18 δόσεις για 15.001 – 20.000 ευρώ και 24 δόσεις για ποσά άνω των 20.000 ευρώ.

Παρέχεται έκπτωση 10% σε εφ’ άπαξ εξόφληση. Το Εκκαθαριστικό Σημείωμα αποστέλλεται ταχυδρομικά από τη ΓΓΠΣ στον επιτηδευματία που αφορά, με ταυτόχρονη ηλεκτρονική ενημέρωση της αρμόδιας για τη φορολογία εισοδήματός του ΔΟΥ κατά τον χρόνο έκδοσης του Εκκαθαριστικού Σημειώματος, καθώς και της ΔΟΥ ή των ΔΟΥ που είναι αρμόδιες για τη φορολογία εισοδήματος του επιτηδευματία για κάθε οικονομικό έτος που περιλαμβάνεται στο Εκκαθαριστικό Σημείωμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή