Τα κίνητρα για τη δήλωση των σκαφών ως ιδιωτικά

Τα κίνητρα για τη δήλωση των σκαφών ως ιδιωτικά

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα να προσέλθουν στις εφορίες τους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής προκειμένου να δηλώσουν τα σκάφη τους ως ιδιωτικά.

Οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής θα πρέπει να προβούν σε άρση του επαγγελματικού χαρακτήρα των σκαφών, τα οποία ουσιαστικ χρησιμοποιούν για ιδιωτική χρήση.

Το κίνητρο του αποχαρακτηρισμού των εν λόγω σκαφών με βάση τη ρύθμιση συνίσταται στην απόσβεση της οφειλής από τα τέλη εκπρόθεσμης καταβολής, προσαυξήσεων και προστίμων και στην άρση των κυρώσεων στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται η ιδιωτική χρήση των εν λόγω σκαφών βάσει εικονικών ναυλώσεων.

Για την υπαγωγή των ενδιαφερομένων στη ρύθμιση προβλέπεται η καταβολή ποσοστού του ΦΠΑ που είχαν τύχει απαλλαγής κατά την εισαγωγή ή την ενδοκοινοτική απόκτηση του σκάφους με βάση την παλαιότητά του, καθώς και η καταβολή του ΦΠΑ και του Ε.Φ.Κ. για καύσιμα, λιπαντικά και λοιπά υλικά με τα οποία εφοδιάστηκαν ατελώς, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Δεν προβλέπεται υπαγωγή στην παρούσα ρύθμιση για τις περιπτώσεις που προσκομίστηκαν πλαστά τιμολόγια. Ειδικότερα, προβλέπεται η υποβολή από τον πλοιοκτήτη έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2011 σχετικής αίτησης και η καταβολή εφάπαξ, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δύο μηνών από την υποβολή της ως άνω αίτησης, του αναλογούντος ΦΠΑ του σκάφους και των φόρων που αναλογούν σε καύσιμα, λιπαντικά και λοιπά εφόδια, για τους οποίους το σκάφος έτυχε απαλλαγής από τον χρόνο που έπαυσε να ισχύει η άδεια έως τον χρόνο υποβολής αίτησης υπαγωγής στην παρούσα ρύθμιση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή