Ζητούν τουριστικές κατοικίες μαζί με ξενοδοχεία 4 αστέρων

Ζητούν τουριστικές κατοικίες μαζί με ξενοδοχεία 4 αστέρων

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να συνδυάζεται η τουριστική κατοικία όχι μόνο με 5 αστέρων ξενοδοχεία, αλλά και με 4 αστέρων, ζήτησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης.

Η τουριστική κατοικία, πρόσθεσε, που φέρνει πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών είναι ένα νέο ξενοδοχειακό προϊόν με προστιθέμενη αξία για τον τουρισμό. Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στη Βουλή, ανέφερε ότι η τουριστική κατοικία μπορεί να λειτουργήσει συνδυαστικά με ειδικές υποδομές στον τουρισμό, όπως την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού, τη δημιουργία γκολφ, μαρινών κ. ά.

Επικαλούμενος στοιχεία διεθνών μελετών, ο κ. Νικητιάδης ανέφερε ότι πρώτοι στην αγορά τουριστικής κατοικίας είναι οι Αγγλοι. Ειδικότερα, από τους 100 οι 25 αγοράζουν τουριστικές κατοικίες στην Ισπανία, οι 26 στη Γαλλία και λιγότεροι από 2 στην Ελλάδα.

Στόχος του νομοσχεδίου, όπως είπε, είναι η προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού τουριστών που θα επενδύσουν στην τουριστική κατοικία και θα αναβαθμίσουν τον τουρισμό. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η τουριστική κατοικία ουδεμία σχέση έχει με την κτηματαγορά και το real estate.

Στο μεταξύ, o κ. Ανδρεάδης ανέφερε ότι είναι έτοιμη η πρόταση του ΣΕΤΕ για τη δημιουργία νέου φορέα ο οποίος θα αναλάβει την προβολή του ελληνικού τουρισμού. Η πρόταση αφορά στη συμμετοχή κατά 70% των ιδιωτών στον φορέα και κατά 30% του ελληνικού Δημοσίου. Σε ό, τι αφορά τις εκτιμήσεις για τη φετινή σεζόν, τόνισε ότι υπήρχε η εκτίμηση για 10% των αφίξεων από το εξωτερικό, αλλά και των τουριστικών εισπράξεων. Αυτό σημαίνει, επιπλέον, άμεσα και έμμεσα έσοδα της τάξης των 2,4 δισ. ευρώ, υπογράμμισε ο κ. Ανδρεάδης, τα οποία θα κατευθυνθούν στην κάλυψη της τρύπας της ελληνικής οικονομίας.

Μείωση εγχώριου τουρισμού

Πάντως, μετά τα τελευταία επεισόδια στην Αθήνα σημειώθηκε ανάσχεση στον ρυθμό των κρατήσεων. Οι τουριστικές επιχειρήσεις, υπογράμμισε, βγήκαν στις ξένες αγορές με χαμηλότερες τιμές για να επαναφέρουν την κίνηση. Σε ό, τι αφορά τον εγχώριο τουρισμό, σημειώνει πτώση της τάξης του 20%. Αυτό εκτιμά ότι θα έχει ως αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις του τομέα να μη δουν μέση αύξηση 10% στα αποτελέσματά τους, αλλά περίπου 6%.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στη μελέτη της ΜcΚinsey η οποία παραδόθηκε στον πρωθυπουργό και μεταξύ άλλων προβλέπει ότι ο τουρισμός στην επόμενη 20ετία θα προσφέρει στην οικονομία όσα όλοι οι άλλοι κλάδοι μαζί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή