Στα 11 δισ. ευρώ οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Στα 11 δισ. ευρώ οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι συνολικές οφειλές προς τα Ταμεία ανέρχονται στα 11 δισ. ευρώ. Εξ αυτών, τα 6,2 δισ. ευρώ αφορούν το ΙΚΑ, τα 3,7 δισ. ευρώ στον ΟΑΕΕ και το υπόλοιπο ποσό στα άλλα Ταμεία.

Εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, δημόσιες επιχειρήσεις, πρεσβείες και πολιτικά κόμματα συμπεριλαμβάνονται στον πίνακα των ληξιπρόθεσμων οφειλετών που δεν εντάχθηκαν στην τελευταία ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Οι μεγαλύτερες οφειλές προέρχονται από συνεταιρισμούς (πάνω από 93 εκατ. ευρώ), αρκετοί εκ των οποίων είναι ήδη χρεοκοπημένοι. Ακόμη και το ελληνικό Δημόσιο έχει αρνηθεί οποιαδήποτε διευθέτηση οφειλών για ποσά που υπερβαίνουν τα 41 εκατ. ευρώ, εν αντιθέσει με 37.159 κοινές επιχειρήσεις που έσπευσαν να ενταχθούν στη ρύθμιση για ποσά περί τα 843 εκατ. ευρώ.

Υπό αυτές τις συνθήκες το ΙΚΑ ενεργοποιεί τη διαδικασία των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο εισροής 1,150 δισ. ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι το τέλος του 2011.

Φάρμακα

Κατά 8% μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη τον Ιούνιο φτάνοντας τα 128.300.000 ευρώ, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010, όπως ανακοίνωσε το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, λόγω κυρίως της εφαρμογής του ελέγχου των συνταγών φαρμάκων με τη διαδικασία της σάρωσης. Σε σχέση με τη φαρμακευτική δαπάνη του Ιουνίου του 2009, η μείωση φτάνει το 32%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή