ΑΠΟΨΗ : Προσδοκώντας την αναγέννηση

ΑΠΟΨΗ : Προσδοκώντας την αναγέννηση

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διερωτάται κανείς πώς είναι δυνατόν ακόμη και σήμερα αυτοί που κυριολεκτικά κατέστρεψαν και δυσφήμησαν τη χώρα και ταλαιπωρούν τον λαό της να βγαίνουν με περισσή έπαρση και καθόλου ντροπή στα κανάλια και να λένε ψέματα και ανοησίες.

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, υπήρξαν και υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις πολιτικών που πέρασαν ή βρίσκονται στην εξουσία, που δεν πλούτισαν από την πολιτική και προσπάθησαν να παράξουν έργο.

Πιστεύω πως ο κόσμος τούς γνωρίζει και αυτούς που ίσως ματαιοπονούν μέσα στο διεφθαρμένο γενικό σύστημα.

Είναι μόνον οι πολιτικοί που κυβέρνησαν υπεύθυνοι για τα χάλια μας; Δεν ευθύνονται οι εκάστοτε αντιπολιτεύσεις των δύο μεγάλων κομμάτων, που ποτέ σχεδόν δεν στήριξαν κυβερνητική πολιτική; Δεν ευθύνονται τα κόμματα της Αριστεράς, τα οποία εξειδικεύονται στις θορυβώδεις διαδηλώσεις με ανόητα συνθήματα; Δεν ευθύνονται οι συνδικαλιστές που, αντί να προστατεύουν τα συμφέροντα των εργαζομένων και κατ« επέκταση της εθνικής οικονομίας, τα υπονομεύουν; Πού θα δουλέψει ο εργαζόμενος όταν δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας;

Δεν ευθύνονται ο Τύπος και τα ΜΜΕ που, αντί να διαφωτίσουν τον πολίτη και να συμβάλουν στην πάταξη αρνητικών φαινομένων, προσπαθούν να τον παρασύρουν εκεί που τους συμφέρει;

Σαφώς και δεν υπάρχει, με λίγες εξαιρέσεις.

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι το προσωπικό συμφέρον και ο πλουτισμός βρίσκονται στο κέντρο των ενεργειών της πλειοψηφίας και είναι λίγοι αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται για το μέλλον των επερχόμενων γενεών και του τόπου μας.

Συχνά φαινόμενα έλλειψης στοιχειώδους αγωγής και επιθετικότητας χαρακτηρίζουν την καθημερινότητά μας. Χάθηκε το χαμόγελο, η ευγένεια, ο σεβασμός και η αλληλεγγύη. Επερίσσευσε η εξυπνάδα.

Εξυπνάδα και μαγκιά να προσπαθείς να εξαπατήσεις οποιονδήποτε συναλλασσόμενο, να βρεις τρόπους παράνομου πλουτισμού και, ενώ περιμένεις τόσο πολλά από το κράτος, να μην πληρώνεις τους φόρους σου.

Εξυπνάδα και μαγκιά να κτίζεις παράνομα και να μη δέχεσαι να υποστείς τις συνέπειες.

Μπορώ να φέρω πολλά άλλα παραδείγματα τέτοιου τύπου δραστηριοτήτων, αλλά θα τελειώσω εδώ την επιστολή μου από σεβασμό στους αναγνώστες, συμβουλεύοντας τους νέους ανθρώπους που νιώθουν Ελληνες να προβληματιστούν σοβαρά, γιατί το αύριο ανήκει σε αυτούς.

Πρέπει να δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα και να αναλάβουν πρωτοβουλίες, που να αλλάξουν την πορεία του έθνους και να τους κάνουν εθνικά υπερήφανους.

Η σημερινή κοινωνία μας απέτυχε να τους δώσει την προοπτική, και αυτό χρεώνεται σε όλους μας. Οι αλλαγές που απαιτείται να γίνουν χωρίς καθυστέρηση, δεν γίνονται με βόμβες μολότοφ, με ανούσιες πορείες, με κουκούλες και βανδαλισμούς, αλλά με συγκροτημένη σκέψη και συνεργασία μεταξύ του υγιούς μέρους του λαού και κυρίως των νεότερων προκειμένου να βρουν τον δρόμο τους και να απαλλαγούν από τους κακούς προστάτες τους. Διαφορετικά, οι νέοι της σήμερον θα τα βρουν πολύ δύσκολα αύριο και θα είναι καταστροφικό αν άξιοι νέοι Ελληνες υποχρεωθούν να εγκατασταθούν σε άλλες χώρες, εγκαταλείποντας τη χώρα μας στους μετανάστες.

Θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένο η κυβέρνηση να προχωρήσει γρήγορα στις μεταρρυθμίσεις με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και αποφασισμένη να συγκρουστεί με τόλμη τόσο με το παράνομο οικονομικό κατεστημένο όσο και με τα βαρίδια που δημιουργήθηκαν από τα πολιτικά κόμματα στον δημόσιο τομέα και στον συνδικαλισμό. Δεν επιτρέπεται σε μία δημοκρατική κοινωνία, συνδικαλιστής υπάλληλος της ΔΕΗ να απειλεί με διακοπή ρεύματος έναν ολόκληρο λαό.

Ο λαός αναμένει από τον εκλεγμένο πρωθυπουργό αυτής της χώρας να επιτελέσει το μεγάλο έργο της επανίδρυσης, από μηδενική βάση, της εξυγίανσης και της οικονομικής αποκατάστασης αυτού του τόπου, αναδεικνυόμενος έτσι ως ο ηγέτης που οδήγησε την Ελλάδα στην αναγέννηση. Διαφορετικά, χαθήκαμε όλοι.

* Ορκωτός ελεγκτής, σύμβουλος επιχειρήσεων

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή