Πρόσωπα και Πράγματα

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τσιμπίδα της εφορίας 8.666 μεγαλοϊδιοκτήτες λόγω ΦΜΑΠ

Συνολικά 8.666 φορολογούμενοι οι οποίοι δεν είχαν υποβάλει δήλωση Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) εντοπίστηκαν από τη ΓΓΠΣ. Από αυτούς ανταποκρίθηκαν μέχρι στιγμής οι 1.359 και κατέβαλαν 11,65 εκατ. ευρώ. Αναλυτικότερα, έπειτα από διασταύρωση που διενήργησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με την ομάδα δράσης για φορολογούμενους με μεγάλη περιουσία και υψηλά εισοδήματα και τη Δ/νση Φορολογίας Κεφαλαίου της Γενικής Δ/νσης Φορολογίας, εντοπίστηκαν 8.666 φορολογούμενοι (φυσικά πρόσωπα) με αξία ακίνητης περιουσίας άνω του 1 εκατ. ευρώ, οι οποίοι δεν είχαν υποβάλει δήλωση Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) τουλάχιστον για ένα έτος, την περίοδο 1997 – 2007.

Σχέδια για πίστα φόρμουλας σε Κερατσίνι – Δραπετσώνα

Ενα ακόμα σχέδιο δημιουργίας πίστας για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό αποκαλύφθηκε πρόσφατα, καθώς εκτός από την επένδυση που δρομολογείται στην Πάτρα, αντίστοιχες φιλοδοξίες τρέφει πλέον και η δημοτική αρχή Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Πρόσφατα, ο δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής παρουσίασε μελέτη χωροθέτησης πίστας προδιαγραφών Φόρμουλα 1, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν από 18 μήνες. «Η χρηματοδότηση του έργου κόστους 100 εκατ. ευρώ θα γίνει μέσω του προγράμματος ΤΖΕΣΙΚΑ, που περιλαμβάνεται στο ΕΣΠΑ. Προβλέπεται συμμετοχή του κράτους κατά 50% και ισόποση συμμετοχή των ιδιωτών», ανέφερε ο δήμαρχος. Η νέα πίστα θα δημιουργήσει 3.500 νέες θέσεις εργασίας. Οπως έγινε γνωστό, η μελέτη για τις κτιριακές εγκαταστάσεις έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και τον Σεπτέμβριο θα κατατεθεί η πρόταση στη FΙΑ.

Πτώση τιμών κατοικίας στη Βρετανία τον Ιούνιο

Την πρώτη τους πτώση κατέγραψαν οι τιμές των κατοικιών στην Μεγ. Βρετανία κατά τον Ιούλιο, καθώς η μέση τιμή πώλησης διαμορφώθηκε σε 236.597 στερλίνες ή περίπου 281.500 ευρώ, ποσό που συνιστά κάμψη κατά 1,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα της Rightmove, οι τιμές πώλησης είχαν ενισχυθεί κατά 8,1% κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου. Με βάση την ανάλυση της Rightmove, αναμένονται περαιτέρω μειώσεις των τιμών κατά το υπόλοιπο του έτους, καθώς η ζήτηση αρχίζει να φθίνει. Μάλιστα, χαρακτηριστικό της κάμψης του αγοραστικού ενδιαφέροντος είναι ότι από τις αρχές του έτους, το 70% των κατοικιών που έχουν διατεθεί προς πώληση παραμένει απούλητο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή