Υποχωρούν οι φόβοι για «φούσκα» στη Σιγκαπούρη

Υποχωρούν οι φόβοι για «φούσκα» στη Σιγκαπούρη

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά ένα λίαν εντυπωσιακό ράλι, φαίνεται πως η αγορά ακινήτων της Σιγκαπούρης άρχισε να υποχωρεί, προς τέρψιν των τοπικών αρχών που είχαν επιχειρήσει αυτό ακριβώς, ώστε να αποφύγουν τη δημιουργία νέας «φούσκας». Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της χώρας, οι αγοραπωλησίες κατοικιών μειώθηκαν κατά 25% τον Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς διατέθηκαν 1.182 ακίνητα, έναντι 1.575 τον Μάιο. Συνολικά κατά το δεύτερο τρίμηνο, οι τιμές των κατοικιών ενισχύθηκαν κατά 1,9%, ποσοστό που αποτελεί τη μικρότερη αύξηση των τελευταίων δύο ετών.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση του τελευταίου εξαμήνου, που, σύμφωνα με τους αναλυτές, πρόκειται να δράσει κατευναστικά σε μια νέα πιθανή απόπειρα της κυβέρνησης να περιορίσει την άνοδο των τιμών με τη λήψη ακόμα πιο αυστηρών μέτρων. Ηδη, όπως αναφέρουν, τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις αρχές του 2010 έχουν κατορθώσει να κάμψουν σε κάποιο βαθμό το επενδυτικό ενδιαφέρον, τουλάχιστον για την αγορά κατοικίας, με τους περισσότερους επενδυτές να στρέφονται σε άλλες κατηγορίες ακινήτων και κυρίως στα κτίρια γραφείων και στα βιομηχανικά ακίνητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή